Valmieras pašvaldība piešķir līdz 50% līdzfinansējumu velonovietņu un gājēju celiņu atjaunošanai Ziņas

Valmieras pašvaldība piešķir līdz 50% līdzfinansējumu velonovietņu un gājēju celiņu atjaunošanai

Otrdiena, 6 aprīlī, 2021

Valmieras pašvaldība piešķir līdz 50% līdzfinansējumu velonovietņu un gājēju celiņu atjaunošanai, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Valmieras pilsētas pašvaldībai veicinot iniciatīvas, kas saistītas ar videi draudzīgo dzīvesveidu, daudzdzīvokļu namos dzīvojošajiem valmieriešiem pieejams atbalsts namiem piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanai, energoefektivitātes uzlabošanai un māju atjaunošanas darbiem.

Bieziņa norādīja, ka stājušies spēkā grozījumi saistošajos noteikumos, kas paredz atbalsta iespējas arī velonovietņu izbūvei, palielināta līdzfinansējuma daļa un summa bērnu rotaļu laukumu izveidei, kā arī precizēti mājas zaļās zonas labiekārtošanā līdzfinansējamie darbi.

Līdzfinansējuma apjoms projektiem, kas paredz mājas piebraucamo ceļu, stāvlaukumu, velonovietņu un gājēju celiņu atjaunošanu vai izbūvi iespējams līdz 50% no projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 20 000 eiro. Savukārt bērnu rotaļu laukumu ierīkošanai vai esošo laukumu atjaunošanai pieejams līdz 90% no projekta kopējām izmaksām liels līdzfinansējums, taču ne vairāk kā 5000 eiro.

Bieziņa atgādināja, ka līdzfinansējums ik gadu tiek piešķirts Valmieras pilsētas pašvaldības budžetā paredzēto līdzekļu apmērā visiem pieteiktajiem un kritērijiem atbilstošajiem projektiem rindas kārtībā.

Ar līdzfinansējuma apmēru, tā piešķiršanas nosacījumiem un kārtību, kādā Valmieras pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai, dzīvojamo māju atjaunošanas pasākumiem, ja to tehniskais stāvoklis atzīts par bīstamu cilvēka dzīvībai vai veselībai vai jālikvidē terora akta, avārijas, stihiskas nelaimes vai citas katastrofas sekas, noteikts pašvaldības saistošajos noteikumos "Par Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai un dzīvojamo māju atjaunošanai".

Plašāka informācija pieejama Valmieras pilsētas pašvaldībā, zvanot tās darba laikā pa tālruni 20 220 247.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē