Izsludināts konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021 Ziņas

Izsludināts konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021

Trešdiena, 31 martā, 2021

Ekonomikas ministrija (EM), Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls "Būvinženieris" izsludinājuši konkursu "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021", aģentūru LETA informēja EM.

Ministrijā norādīja, ka konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

Pieteikumus konkursam var iesniegt piecās kategorijās - "Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka", "Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka - jaunbūve", "Energoefektīvākā publiskā ēka", "Energoefektīvākā vienģimenes ēka" un "Energoefektīvākā rūpnieciskā ēka".

Pieteikumus konkursam "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021" var iesniegt līdz šā gada 18.jūnijam, nosūtot tos elektroniski uz e-pasta adresi "dzivosiltak@em.gov.lv".

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas "Dzīvo siltāk" sadarbības partneriem - Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Būvnieku asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Būvniecības valsts kontroles biroju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Rīgas Stradiņa universitāti, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Minerālvates ražotāju asociāciju un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

Konkursa atbalstītāji ir Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, SIA "Paroc", SIA "Saint-Gobain Celtniecības produkti", SIA "Knauf", SIA "Rockwool", "Attīstības finanšu institūcija Altum", AS "Latvenergo", "VentSys", SIA "Tenapors", SIA "Kingspan Insulation", SIA "Intellify" un "Scheock".

Jau ziņots, ka konkursā "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020" pirmo vietu nominācijā "Energoefektīvākā publiskā ēka Latvijā 2020" ieguvusi Ventspils mūzikas skola un koncertzāle "Latvija", aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrija.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē