Izsludināts konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017 Ziņas

Izsludināts konkurss Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017

Pirmdiena, 13 martā, 2017

Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls „Būvinženieris” izsludina konkursu „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017”. Konkurss informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros notiks jau septīto gadu.

 

Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, kā arī veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

 

Pieteikumus konkursam var iesniegt piecās kategorijās:

  • Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka;

  • Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka – jaunbūve;

  • Energoefektīvākā sabiedriskā ēka;

  • Energoefektīvākā vienģimenes ēka;

  • Energoefektīvākā industriālā ēka.

 

Konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017” nolikums publicēts konkursa tīmekļa vietnē www.energoefektivakaeka.lv. Papildu informāciju par konkursu var saņemt Ekonomikas ministrijā (kontaktpersona: Inese Bērziņa, inese.berzina@em.gov.lv, 67013240).

 

Pieteikumus konkursam „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017” aicinām iesniegt līdz 2017. gada 19. maijam plkst. 17.00, nosūtot tos elektroniski uz e-pasta adresi dzivosiltak@em.gov.lv un papīra formātā nosūtot pa pastu Latvijas Būvinženieru savienībai, Kr.Barona iela 99-1a, Rīga, LV - 1012 (pasta zīmogs: 2017. gada 19. maijs).

 

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem – Latvijas Būvinženieru savienību, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju, Latvijas Inženierkonsultantu asociāciju, Latvijas Būvnieku asociāciju, Tehnisko ekspertu asociāciju, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, Rīgas Tehnisko universitāti, Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienību.

Konkursa atbalstītāji ir Profine Baltic pārstāvniecība, SIA „Paroc”, SIA „Saint-Gobain Celtniecības produkti”, SIA „Knauf”, SIA „Rockwool”, SIA „Robert Bosch”, Attīstības finanšu institūciju Altum, SIA “Metāldarbnīca”, AS “Lafipa” un AS “Latvenergo”. Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts “Latvijas Avīze”, kā arī būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv un www.buvbaze.lv.



Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv; www.energoefektivakaeka.lv

Twitter: @EM_gov_lv @siltinam

Youtube: http://www.youtube.com/siltinam

Facebook: http://www.facebook.com/siltinam

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 15 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē