IKEA noslēdz līgumu par 23 miljoniem eiro veikala būvniecībai Igaunijā Ziņas

IKEA noslēdz līgumu par 23 miljoniem eiro veikala būvniecībai Igaunijā

Ceturtdiena, 18 martā, 2021

Mēbeļu tirdzniecības veikals "IKEA" un Igaunijas būvuzņēmums "Nordecon AS" slēdzis līgumu par 23 miljoniem eiro, bez pievienotā vērtības nodokļa, "IKEA" veikala būvniecībai Igaunijā, aģentūru LETA informēja "IKEA" pārstāvji.

Uzņēmumā stāstīja, ka "IKEA" veikala būvniecība paredzēta netālu no Tallinas Kurnas ciemā, Rae pagastā. Veikala atvēršana tiek plānota 2022.gada rudenī.

"IKEA" Baltijas valstu tirdzniecības direktors Johaness Johanesons norādīja, ka "IKEA" Igaunijas tirgū ienāca 2019.gada augustā, uzsākot e-komerciju un atverot preču pasūtīšanas un saņemšanas punktu. "Tagad mēs speram nākamo soli, lai nodrošinātu Igaunijas iedzīvotājiem pilnvērtīgu "IKEA" pieredzi," sacīja Johanesons.

"IKEA" pārstāvji norādīja, ka veikalam būs divi stāvi, kuru kopplatība ir aptuveni 30 000 kvadrātmetru. Veikalā būs pieejamas vairāk nekā 8000 mājokļa labiekārtošanas preces, kā arī restorāns, zviedru pārtikas veikals un bistro.

"Celtniecības darbi tiks uzsākti, tiklīdz vietējās institūcijas izdos nepieciešamās būvniecības atļaujas, un darbus plānots veikt aptuveni 16 mēnešos," piebilda uzņēmuma pārstāvji.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gada 30.augustā Rīgā tika atklāts "IKEA" veikals. "Paul Mason Properties" apgrozījums pirmajā pilnajā darbības gadā, kas ilga no 2018.gada 1.septembra līdz 2019.gada 31.augustam, bija 81,928 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa sasniedza 10,371 miljonu eiro.

Rīgas "IKEA" veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektārus. Kopējie ieguldījumi "IKEA" veikala izveidē Latvijā bija vairāk nekā 50 miljoni eiro.

"IKEA" franšīzes ņēmējs Latvijā ir "Paul Mason Properties", kura īpašniekam pieder arī "IKEA" veikals Lietuvā un Islandē. "Paul Mason Properties" vienīgā īpašniece ir Nīderlandes "FE Corporation B.V. Netherlands".

Kompānija "IKEA" izveidota 1943.gadā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē