Šogad Rēzeknē sāks vairāku ielu rekonstrukciju Ziņas

Šogad Rēzeknē sāks vairāku ielu rekonstrukciju

Ceturtdiena, 11 martā, 2021

Rēzeknes pašvaldībā notiek darbs pie tehniskās dokumentācijas sagatavošanas Rīgas, Seiles, Stacijas ielas un vairāku citu ielu posmu rekonstrukcijas darbiem, ko plānots sākt 2021.gadā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Rēzeknes Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītāja vietnieks Imants Mekša skaidroja, ka līdz šī gada 15.martam plānots izsludināt Rīgas ielas būvniecības darbu iepirkumu un iesniegt projekta pieteikumu Eiropas Savienības līdzfinansējuma saņemšanai.

"Jau izstrādāts tehniskais projekts posmam no dzelzceļa pārbrauktuves pie garāžu kooperatīva līdz pilsētas robežai, savukārt tehniskais projekts par ielas seguma atjaunošanu posmā no Rancāna ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei ir izstrādes stadijā," informēja Mekša.

Kopējās projekta plānotās izmaksas ir aptuveni 2,4 miljoni eiro, bet būvniecības darbus plānots sākt šajā būvniecības sezonā.

Pašlaik tiek aktualizēta arī Seiles ielas pārbūves tehniskā dokumentācija, un remontdarbus posmā no Brāļu Skrindu ielas līdz Rancāna ielai plānots sākt šogad. Tāpat arī notiek darbs pie Stacijas ielas atjaunošanas projekta realizācijas, 2021.gadā sākot Stacijas ielas rotācijas apļa rekonstrukciju.

Mekša stāstīja, ka 2021.gadā plānoti arī vairāku citu pilsētas ielu atjaunošanas darbi.

"Jau ir izsludināts iepirkums par vairāku ielu posmu projektēšanu, tajā skaitā Liepu iela visā garumā, Atmodas iela, Kooperatīva šķērsiela, Pulkveža Brieža iela posmā no Zemnieku ielas līdz Krasta ielai un Dzirnavu ielas pievads Krasta ielai," informēja pašvaldības pārstāvis.

Projektēšanas darbu termiņš ir četri mēneši, līdz ar to arī šo ielu remontdarbi tiks sākti 2021.gadā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 27 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē