Tiks renovēta Rīgas Franču liceja ēka Ziņas

Tiks renovēta Rīgas Franču liceja ēka

Pirmdiena, 8 maijā, 2017

Ēkas rekonstrukciju plānots pabeigt līdz 2018. gada 1. septembrim. Vienlaicīgi skolā tiks likvidēta otrā maiņa.


Lēmums par Rīgas Franču liceja (Kr. Valdemāŗa iela 48) renovācijas uzsākšanu pieņemts Rīgas domes sēdē. Uzraudzību pār renovāciju kā arī ergonomiskas vides radīšanu un inovatīvu informācijas tehnoloģiju ieviešanu nodrošinās Īpašuma departaments.

Tiek plānots, ka renovācijas darbi izmaksās 8,7 miljonus eiro, no kuriem ERAF (eirofondu) finansējums sastādīs 5,9 miljonus eiro.

Pašreiz ir parakstīts līgums ar būvniekiem un viņi jau ir uzsākuši demontēšanas darbus. Paredzēts, ka galvenā ieeja skolā būs no Aristīda Briāna ielas.

Patlaban mācības Franču licejā notiek divās maiņās. Skolas rīcībā plānots nodot ēku Krišjāņa Valdemāra ielā 48, lai turpmāk mācības notiktu vienā maiņā. Uz šo ēku pārvietos 7.-12.klašu skolēnus, savukārt 1.-6.klašu bērniem mācības turpināsies pašreizējā ēkā Mēness ielā 8. Ēkas rekonstrukciju plāno pabeigt 2018. gada augustā, lai ar tā gada 1.septembri skolēni varētu uzsākt mācības jaunajās telpās.

Ministru kabinets pērn piekrita bezatlīdzības lietošanā Rīgas pašvaldībai nodot nekustamo īpašumu Krišjāņa Valdemāra ielā 48, kur atrodas bijusī Latvijas Universitātes (LU) Ķīmijas fakultātes ēka.

Mācību korpuss Krišjāņa Valdemāra ielā 48, Rīgā, ir celts pagājušā gadsimta divdesmitajos gados par Francijas valdības līdzekļiem kā Franču licejs, Otrā pasaules kara laikā būves izmantošana Franču liceja vajadzībām tika pārtraukta un nav atjaunota.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē