Vebinārā informēs par ēku uzturēšanu pēc atjaunošanas Ziņas

Vebinārā informēs par ēku uzturēšanu pēc atjaunošanas

Ceturtdiena, 18 februārī, 2021

Šodien un 25.februārī Ekonomikas ministrija (EM) un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) rīkos vebinārus par ēku uzturēšanu pēc to atjaunošanas, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Šodien eksperti stāstīs par enerģijas patēriņu ēkās pēc to atjaunošanas, atgādinās par publiskas ēkas īpašnieka pienākumiem, dalīsies pieredzē, kā taupīt enerģiju atjaunotajās ēkas, kā arī stāstīs par apmesto un ventilējamo fasāžu kopšanu un logu uzturēšanu. Pasākuma laikā informēs arī par akustikas nozīmi.

Pasākumā piedalīsies eksperti no CFLA, VAS "Valsts nekustamie īpašumi", Liepājas pilsētas pašvaldības, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Latvijas Minerālvates ražotāju asociācijas un Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas.

Savukārt 25.februāra vebinārā eksperti stāstīs par labo praksi ēku atjaunošanā un publiskā sektora lomu, par ventilācijas sistēmu lietošanu un gaisa kvalitātes kontroli, par enerģijas taupīšanas iespējām, kā arī atgādinās par ugunsdrošību ēkās.

Pasākumā piedalīsies Būvniecības valsts kontroles biroja, Latvijas Vides investīciju fonda, Rīgas Tehniskā universitātes, "Elektrum" Energoefektivitātes centra, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un AS "Sadales tīkls" eksperti.

Vebināri tiek organizēti informatīvās kampaņas "Dzīvo siltāk" un konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā" ietvaros.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 9 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē