Eiropas eksperti tiksies starptautiskajā būvniecības kvalitātes konferencē Rīgā Ziņas

Eiropas eksperti tiksies starptautiskajā būvniecības kvalitātes konferencē Rīgā

Otrdiena, 8 novembrī, 2016

Būvniecības valsts kontroles birojs (turpmāk – Birojs) un Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Ilgtspējīgas būvniecības padomi š.g. 25.novembrī organizē ikgadējo starptautisko būvniecības kvalitātes konferenci “Nacionālās politikas loma būvniecības kvalitātes nodrošināšanā Latvijā un Eiropā”, kuru atbalsta arī VAS "Valsts nekustamie īpašumi".

Konferencē uzstāsies arī Eiropas Būvniecības kontroles konsorcija (turpmāk – CEBC) prezidents Laurents Peinauds (Laurent Peinaud). “Konferences galvenā tēma ir būvniecības nozares politikas izstrāde un piemērošana gan starptautiskā, gan nacionālā līmenī, kur pieredzē dalīsies labākie Eiropas būvniecības nozares eksperti.

Tāpat atskatīsimies uz paveikto pēc valdības un būvniecības nozares sadarbības memoranda parakstīšanas šī gada maijā, iezīmējot nākamos soļus būvniecības kvalitātes celšanai Latvijā un nepieciešamos uzlabojumus normatīvos un praksē. Eiropas būvinženieri joprojām spēlē vadošo lomu pasaules būvniecības nozarē. Runājot par kvalitāti būvniecībā, nevajag izdomāt divriteni no jauna, bet uzklausīt un pārņemt Eiropas valstu labāko praksi un piemērus.

Tāds ir šī gada konferences uzdevums, un mēs esam pārliecināti, ka iegūtās atziņas un pieredze būs vērtīga un noderīga Latvijas būvniecības politikas veidotājiem,” norāda Biroja vadītājs Pēteris Druķis.

Īpaši jāizceļ, ka konferences nedēļā, 24.novembrī, Rīgā norisināsies arī CEBC ikgadējā tikšanās, kuru apmeklēs 20 valstu būvniecības eksperti. CEBC pārstāvji uzstāsies arī Biroja rīkotajā būvniecības kvalitātes konferencē, lai dalītos pieredzē un diskutētu par pasaules aktualitātēm nozarē.

Turklāt CEBC prezidents Laurents Peinauds (Laurent Peinaud) teiks atklāšanas uzrunu. Šī būs jau trešā bezmaksas starptautiskā konference par būvniecības kvalitāti Latvijā.

Pērn konference bija veltīta būvdarbu kvalitātes valsts kontrolei un būvniecības tirgus uzraudzībai Latvijā un Eiropā. Konference tiks translēta interneta tiešraidē gan latviešu, gan angļu valodā konferences mājaslapā www.kvalitatebuvnieciba.lv un ziņu portālā lsm.lv.

Plašāka informācija konferences mājaslapā. Konferences norises vieta: Radisson Blu Hotel Latvija, Elizabetes iela 55, Rīga.

Konferences atbalstītāji: Latviešu nacionālā apvienība Kanādā, Palīdzības un attīstības fonds Latvijai, VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, SIA “BIM Solutions” un SIA “InfoEra Latvia, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portāls lsm.lv. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē