Ģertrūdes ielas remonta plānošanā iesaista Rīgas iedzīvotājus Ziņas

Ģertrūdes ielas remonta plānošanā iesaista Rīgas iedzīvotājus

Pirmdiena, 15 februārī, 2021

Ģertrūdes ielas labiekārtošanas plānošanā iesaistīti arī Rīgas iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību vadītājs Austris Keišs.

Šogad plānota Ģertrūdes ielas seguma atjaunošana un labiekārtošana posmā no Aleksandra Čaka ielas līdz Skolas ielai.

Tādēļ tika rīkota iedzīvotāju interneta aptauja, kurā noskaidrots, ko centra un Ģertrūdes ielas iedzīvotāji vēlas sagaidīt. Tāpat janvāra beigās tika organizēta arī pirmā sanāksme ar Ģertrūdes ielas uzņēmējiem, kurā Rīgas domes Satiksmes departamenta, projektētāju biroja "Vertex projekti" un "ALPS" ainavu darbnīcas speciālisti iepazīstināja ar projekta gaitu un izstrādes procesā esošajiem risinājumiem.

"Ģertrūdes iela būs viens no šī gada redzamākajiem projektiem, jo tur paredzēta ne vien inženierkomunikāciju un ielas virsmu segumu atjaunošana, bet īpaši liels uzsvars tiks likts tieši uz ielas atdzīvināšanu - labiekārtošanu un apzaļumošanu," stāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Viņš norādīja, ka darbu mērķis ir panākt, lai ielas veidols kļūtu mūsdienīgs, pievilcīgs un tajā ikvienam būtu patīkami atrasties, savukārt infrastruktūrai jābūt drošai, ērtai un videi draudzīgai.

Sadarbībā ar iedzīvotājiem un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem šo projektu iecerēts īstenot kā paraugu arī turpmākajiem projektiem - ar plašu iedzīvotāju iesaisti un savlaicīgu informēšanu.

Kā informēja Keišs, sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām "Pilsēta cilvēkiem", Rīgas Centra attīstības biedrību un apvienību "Apeirons", mēneša garumā interneta vidē tika veikta centra un Ģertrūdes ielas iedzīvotāju aptauja. Tajā saņemtas vairāk nekā 540 atbildes.

Aptaujas rezultāti atklāj, ka iedzīvotāji sagaida ne vien ielas un ietvju seguma atjaunošanu, bet arī gājēju un velobraucēju komforta uzlabošanu, labiekārtošanu, apzaļumošanu un satiksmes organizācijas izmaiņas, tostarp pie Ģertrūdes ielas baznīcas.

Šobrīd turpinās projektēšana, kuras laikā turpina uzklausīt iedzīvotāju priekšlikumus. Projekta vizuālie risinājumi būs pieejami marta beigās, savukārt pilnībā projektēšanu paredzēts pabeigt jūnija sākumā.

Maijā SIA "Rīgas ūdens" sāks savu inženierkomunikāciju pārbūvi, pēc tam sekos AS "Rīgas siltums" inženierkomunikāciju pārbūves darbi un pēc inženierkomunikāciju turētāju darbu pabeigšanas, plānots sākt ielas seguma atjaunošanu un labiekārtošanu. Darbi tiks organizēti trīs posmos - no Čaka līdz Barona ielai, no Barona ielas līdz Brīvības ielai un no Brīvības ielas līdz Skolas ielai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē