Akceptē būvdarbu sākšanu ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanai Rīgā Ziņas

Akceptē būvdarbu sākšanu ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanai Rīgā

Pirmdiena, 1 februārī, 2021

Rīgas pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvdarbu sākšanas nosacījumu izpildi SIA "Rīgas ūdens" plānotajai ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanai Imantā un Beberbeķos, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Sandris Vanzovičs.

Plānots, ka būvdarbi šajās apkaimēs sāksies jau februāra otrajā pusē, to ilgums būs aptuveni 15 mēneši.

Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana Imantā un Beberbeķos notiks ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu, īstenojot projektu "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 5. kārta".

Šis projekts paredz nodrošināt ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pieslēgšanas iespējas Imantas ziemeļrietumu daļā, Berģu dienvidu daļā (Rīgas administratīvās teritorijas robežās) un Beberbeķos. Centralizēto tīklu paplašināšana Berģos uzsākta jau pagājušā gada nogalē.

LETA jau ziņoja, ka līgumi par ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšanu Imantā noslēgts ar pilnsabiedrību "Norma OC". Šī līguma summa ir aptuveni 8,4 miljoni eiro. Savukārt Beberbeķos būvniecības darbus veiks PS "Vide Monum". Beberbeķos ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšanu veiks par aptuveni 7,45 miljoniem eiro.

Projekta mērķis ir attīstīt un uzlabot ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu kvalitāti, nodrošinot minētajiem mikrorajoniem pieslēgšanās iespējas centralizētajām SIA "Rīgas ūdens" sistēmām. Projekta kopējie izdevumi ir 26 006 448 eiro, no kuriem daļa tiks segta no ES Kohēzijas fonda līdzekļiem, nosakot šī finansējuma griestus 9 932 725 eiro apmērā. Pārējais finansējums tiks segts no SIA "Rīgas ūdens" līdzekļiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 2 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē