Iekavējusies pārvērtēšanas veikšana mājām, ko ietekmējusi jaunā Daugavpils satiksmes pārvada izbūve Ziņas

Iekavējusies pārvērtēšanas veikšana mājām, ko ietekmējusi jaunā Daugavpils satiksmes pārvada izbūve

Trešdiena, 27 janvārī, 2021

 Aizvien nav veikta pārvērtēšana mājām, ko ietekmējusi jaunā Daugavpils satiksmes pārvada izbūve, otrdien preses konferencē atzina pilsētas pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste.

Pagājušajā gadā pilsētas mērs Igors Prelatovs ("Mūsu partija") solīja, ka jautājums par kompensācijām cietušajiem iedzīvotājiem tiks atrisināts līdz gada beigām, taču tas netika izdarīts. Tikai decembrī dome nekustamo īpašumu uzņēmumam SIA "Latio" nosūtījusi lūgumu veikt atkārtotu īpašumu novērtējumu, ņemot vērā aptumšošanas, trokšņu un piesārņojuma līmeņu ekspertīzes par pārvada ietekmi uz visiem šiem rādītājiem.

Otrdien Šņepste atzina, ka "Latio" atteicies veikt īpašumu pārvērtēšanu, un pašvaldības Pilsētplānošanas un būvniecības departaments veic tirgus izpēti, lai atrastu atbilstošu novērtētāju. Izpilddirektore arī aicināja uzņēmumus pieteikties uzņemties šos pienākumus.

Jau ziņots, ka pēc visu ekspertīžu rezultātu saņemšanas pašvaldība plāno veikt pārvada ietekmēto īpašumu novērtēšanu, lai noteiktu to vērtību pēc objekta izbūves un iespējamo kompensācijas apmēru. Tas pašvaldībai ļaušot izvairīties no nepamatotu kompensāciju izmaksas un pārmetumiem no Valsts kontroles.

Pārbaudes pašvaldība veica, lai precīzi noteiktu iespējamo kaitējumu iedzīvotājiem un atbilstošās naudas kompensācijas summu. Gaisa piesārņojuma, māju aptumšošanas un trokšņa līmeņa analīzes būs veiktas konkrētās adresēs, tādējādi kaitējuma novērtējums tiks aprēķināts individuāli.

"Normāli pilsētnieku dzīves apstākļi ir Daugavpils pašvaldības prioritāte, tāpēc pilsētas domes speciālisti un pieaicinātie eksperti grasās pēc iespējas precīzāk novērtēt nodarīto kaitējumu, lai atlīdzinātu visas ar to saistītās grūtības," apgalvoja domē.

Ziņots arī, ka maija beigās Daugavpilī satiksmei Piena kombināta mikrorajonā tika atvērta liela estakāde, tādējādi nododot ekspluatācijā 13,5 miljonu eiro vērto projektu "Smiltenes ielas divlīmeņu pārvada ar pievadiem būvniecība līdz Smilšu un Kauņas ielu krustojumam".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē