Sākta Kimmel kvartāla teritorijas attīstīšana Ziņas

Sākta Kimmel kvartāla teritorijas attīstīšana

Ceturtdiena, 14 janvārī, 2021

Zviedrijas nekustamā īpašuma kompānija "Eastnine" sākusi darbu pie "Kimmel" kvartāla teritorijas attīstīšanas starp Bruņinieku, Krišjāņa Valdemāra, Stabu un Skolas ielām, aģentūru LETA informēja attīstītāja pārstāvji.

"Eastnine" vēsturisko alus darītavas "Kimmel" teritoriju par 9,5 miljoniem eiro iegādājās 2019.gada nogalē ar mērķi attīstīt daudzfunkcionālu kvartālu pilsētas centrā, kas būs pieejams ne tikai biroju, veikalu un pakalpojumu sektora nomniekiem, bet arī pilsētas iedzīvotājiem kā pulcēšanās vieta. 

Uzņēmums sācis "Kimmel" alus darītavas ēku kompleksa daļēju demontāžu. Nojauktas tiek padomju laika piebūves, saglabājot kompleksa vēsturiskās ēkas.

Kopējā nojaucamo ēku platība ir 6825 kvadrātmetri un demontāžas darbus plānots pabeigt līdz martam. Paralēli norisinās arī "Eastnine" "Kimmel" izsludinātais starptautiskais arhitektūras metu konkurss "Kimmel" kvartāla attīstības vīzijai. Tā rezultātus plānots paziņot aprīļa vidū.

"Tas būs apjomīgs projekts, kas dos iespēju gan dažādu nozaru uzņēmumiem izvietot birojus, tirdzniecības platības, ēdināšanas konceptus un cita veida pakalpojumus, gan uzlabos pilsētvidi visiem iedzīvotājiem. Paredzēta iespēja elastīgi pielāgot uzņēmējdarbībai nepieciešamās platības, īstenot gan izklaidējošus, gan izglītojošus pasākumus," skaidroja "Eastnine" Biznesa attīstības vadītāja Natālija Monkevičiene.

Teritorijā iespējams attīstīt projektu 38 000 kvadrātmetru platībā, no kuriem 4000 kvadrātmetrus veido kultūras mantojuma platība, kas jāsaglabā. Turklāt, plānojot jebkāda veida zemes darbus būvdarbu veikšanai, jāveic arheoloģiskā uzraudzība. 

Attīstītāju pārstāvji norādīja, ka kopš 19.gadsimta teritorijā ir bijusi savdabīga ēkas struktūras attīstība, kā rezultātā pašreizējā ķieģeļu un koka ēku līdzāspastāvēšana ir ar atšķirīgu stāvu skaitu, atšķirīgu vēsturisko un funkcionālo izcelsmi. 

Projektu plānots attīstīt divās kārtas, no kurām pirmo paredzēts pabeigt 2024.gadā, bet visu projektu - 2026.gada sākumā.

"Eastnine" pārstāvji norāda, ka jau šobrīd ir liela interese no dažādu nozaru nomniekiem. 

Vēsturiskais "Kimmel" kvartāls aizņem lielāko daļu kvartāla starp Bruņinieku, Krišjāņa Valdemāra, Stabu un Skolas ielām. 

"Eastnine" turpina darbu arī pie koka biroju ēkas "The Pine" attīstīšanas. Šī projekta platība ir 16 900 kvadrātmetri un tā atradīsies Rīgā, Valdemāra ielā 62 līdzās esošajai "Alojas biroju" ēkai, kuras fasādi un interjeru plānots atjaunot, ņemot vērā "The Pine" jaunbūves dizainu.

"Eastnine" ir Zviedrijas nekustamo īpašumu kompānija ar kopējo īpašumu vērtību 336 miljonu eiro apmērā. "Eastnine" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā Stokholmā. Patlaban "Eastnine" portfelī ir biroju ēkas Rīgā un Viļņā ar kopējo iznomājamo platību 115 000 kvadrātmetru.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 3 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē