Zviedrijas investīciju kompānija Ziņas

Zviedrijas investīciju kompānija "Eastnine" par 25 miljoniem eiro iegādājas "Valdemāra centru"

Piektdiena, 27 septembrī, 2019

Zviedrijas investīciju kompānija "Eastnine" noslēgusi līgumu ar Igaunijas nekustamā īpašuma investīciju pārvaldīšanas uzņēmumu "Capital Mill" par A klases biroju centra "Valdemāra centrs" Rīgā iegādi par 25 miljoniem eiro, liecina "Eastnine" informācija.

Darījumu paredzēts pabeigt 2019.gada ceturtajā ceturksnī. Saistībā ar "Valdemāra centra" iegādi "Eastnine" izveidos savu organizāciju Latvijā.

Pirkuma cena ir 2900 eiro par kvadrātmetru, un sākotnējais objekta ienesīgums ir 6,2%. Īpašums tiek pilnībā iznomāts aptuveni desmit īrniekiem.

"Valdemāra centrs" ir otrais objekts, ko "Eastnine" iegādājušies Rīgā. Zviedru investīciju sabiedrība arī turpmāk koncentrēsies uz īpašo Baltijas valstu galvaspilsētu komerciālo nekustamo īpašumu - "Valdemāra centrs" ir jau piektais biroju projekts "Eastnine" portfelī.

"Iegādāšanās nozīmē, ka mēs gandrīz dubultojam savu portfeli Rīgā un tad arī uz vietas izveidojam savu organizāciju," sacīja "Eastnine" izpilddirektors Ķēstutis Sasnausks.

Īpašumu, kura kopējā platība ir 8600 kvadrātmetri, Zviedrijas būvfirma "Skanska" uzcēla 1997.-1999.gadā, un tas kopumā sastāv no astoņiem stāviem un 65 pazemes stāvvietām.

Šis biznesa centrs ir viens no pirmajiem modernajiem birojiem Rīgas vecpilsētā, kas piesaistījis augstas klases nomniekus - pašlaik šeit iemitinājušies vairāk nekā 10 starptautisku nomnieku, tostarp arī tādi pazīstami uzņēmumi kā "Rimi", "Workland", "Colliers", "Oracle", "Sorainen", "PwC" un citi.

Darījums tiks finansēts, apvienojot "Eastnine" pašu naudu un banku aizdevumus.

Pēc iegādes "Eastnine" piederēs trīs īpašumi Rīgā aptuveni 20 000 kvadrātmetru platībā.

Jau ziņots, ka 2013.gadā "Valdemāra centru" no nekustamo īpašumu fonda "BPT Secura" iegādājās Igaunijas nekustamā īpašuma investīciju pārvaldīšanas uzņēmumu "Capital Mill".

"Eastnine" ir Zviedrijas investīciju kompānija, kas dibināta 2007.gadā. Tās neto aktīvu vērtība ir 242,3 miljonu eiro apmērā. "Eastnine" akcijas kotē "Nasdaq" Stockholmas biržā.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 16 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē