Ķekavas novadā plāno veloceliņu tīklu, izbūvējot trīs veloceliņus Ziņas

Ķekavas novadā plāno veloceliņu tīklu, izbūvējot trīs veloceliņus

Trešdiena, 9 decembrī, 2020

Ķekavas novada pašvaldība strādā pie trīs veloceliņu izveides projektiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Kopējā veloceliņu tīkla koncepcijā iecerēts, ka veloceliņš tiks izbūvēts Rāmavā - gar autoceļu V2, Ķekavā - gar autoceļu V6 Ķekava-Putnu fabrika posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai, kā arī gar Bauskas šoseju no Ķekavas līdz Katlakalnam.

Turpinot darbu pie veloceliņu tīklu izveides, Ķekavas novada pašvaldība šonedēļ izsludinājusi iepirkumu apvienotā gājēju ceļa un veloceliņa viena posma izbūvei Ķekavā no Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz mājām "Annužas" Alejās.

Veloceliņš Ķekava-Katlakalns ir apjomīgākais un sarežģītākais projekts, jo plānotā veloceliņa trase aptuveni 5,4 km garumā daudzviet skar privātīpašumus un valsts AS "Latvijas Valsts ceļu" atbildības zonu.

Lai paātrinātu šī veloceliņa izbūvi, darbi sadalīti vairākos posmos. Pašlaik saskaņošana un projektēšana veikta veloceliņa vidus posmam - gar Bauskas šoseju jeb valsts autoceļu A7 no īpašuma Rīgas ielas 1a Vimbukrogā līdz īpašumam "Annužas" Alejās. Izsludināts šī posma būvdarbu iepirkums.

Savukārt pārējiem šī veloceliņa posmiem turpinās projektēšanas darbi.

Kā informē pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde, būvdarbu laikā plānots izbūvēt apvienoto gājēju un veloceliņu ar asfaltbetona segumu 2,5 metru platumā, kā arī izbūvēt jaunu apgaismojumu. Apzinot būvdarbu izmaksas, pašvaldība plāno nākamgad pretendēt uz valsts kredīta saņemšanu.

Otrs lielākais apvienotais gājēju un veloceliņš būs 1,4 km garumā gar autoceļu V2, tas sāksies Valdlaučos no Mazās Rāmavas ielas un noslēgsies pie Egļu ielas Katlakalnā. Patlaban ir noslēgts līgums ar būvnieku un tiek gatavoti dokumenti būvdarbu sākšanai. 

Savukārt trešajam veloceliņa projektam ir izstrādāts projekts un apzinātas būvdarbu izmaksas. Rodot finansējumu, šo veloceliņu plānots izbūvēt Ķekavā - gar autoceļu V6-Ķekavas putnu fabrika, posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē