Notiks vebināru cikls par energoefektivitāti un kvalitatīvu būvniecību Ziņas

Notiks vebināru cikls par energoefektivitāti un kvalitatīvu būvniecību

Ceturtdiena, 19 novembrī, 2020

Ekonomikas ministrija novembrī un decembrī aicina piedalīties 6 vebināros, kuru laikā namu pārvaldītājus, dzīvokļu īpašniekus, kā arī privātmāju īpašniekus informēsim par aktualitātēm nozares normatīvajā regulējumā un energoefektivitātes risinājumiem.

Namu pārvaldnieki 20. un 24.novembrī aicināti piedalīties vebināros Daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas un atjaunošanas aktualitātes 2020. Vebināru laikā Attīstības finanšu institūcijas “Altum” kolēģi informēs par aktualitātēm daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas programmā. Pasākuma laikā tiks aktualizēts jautājums par precīzu ūdens uzskaiti daudzdzīvokļu ēkās. Valsts ieņēmumu dienesta eksperti pastāstīs par mājokļu apsaimniekošanu un nodokļiem. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis informēs par pareizu apkures iekārtu ekspluatāciju un gaisa piesārņojuma samazināšanu. Pasākumā piedalīsies arī Elektrum Energoefektivitātes centra, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas pārstāvji. Pieteikšanās vebināram un dienas kārtība ir šeit https://bit.ly/36w7ymC. Pasākums notiks MS Team vidē un links uz vebināru tiks nosūtīts dienu pirms pasākuma.

Dzīvokļu īpašnieki 7. un 10.decembrī aicināti piedalīties vebinārā Dzīvokļa īpašniek, to tev vērts zināt. Pasākuma laikā Rīgas pilsētas būvvaldes eksperti pastāstīs par nelikumīgu būvniecību, Rīgas Stradiņa universitātes eksperti pastāstīs par kvalitatīvu dzīves vidi mājoklī, ventilāciju un attālināto darbu. Sniegsim padomus, kā izvēlēties energoefektīvas iekārtas un kā novērtēt dzīvokļa energoefektivitāti, kā arī aktualizēsim citus dzīvokļa īpašniekam svarīgus jautājumus. Pasākuma piedalīsies arī Elektrum Energoefektivitātes centra, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas un Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas pārstāvji. Pieteikšanās vebināram un dienas kārtība ir šeit https://bit.ly/32xzBAT. Pasākums notiks MS Team vidē, links uz vebināru tiks nosūtīts dienu pirms pasākuma.

Savukārt 2. un 14.decembrī notiks vebināri Būvē un atjauno droši.  Vebināru laikā eksperti no AS Sadales tīkls un Elektrum energoefektivitātes centra stāstīs par saules enerģiju, bet Rīgas Tehniskās universitātes eksperts stāstīs par apkures veidiem privātmājā. Pasākumā uzzināsiet par to, kas jāzina par ēkas energoefektivitāti pirms pieņem lēmumu par ēkas būvniecību, kā arī par gandrīz nulles enerģijas ēkām un ēkas siltināšanas variantiem. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs arī informēs par būvmateriālu atbilstības deklarācijām. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atgādinās par ugunsdrošības prasībām. Pasākumā piedalīsies arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas, Latvijas Minerālvates ražotāju asociācijas pārstāvji. Pieteikšanās vebināram un dienas kārtība ir šeit https://bit.ly/3n7yhMK. Pasākums notiks MS Team vidē un linku uz vebināru saņemsiet dienu pirms pasākuma.

Vebinārus organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociāciju informatīvās kampaņas Dzīvo siltāk un konkursa Energoefektīvākā ēka Latvijā ietvaros.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē