Ekonomikas ministrija rīkos vebināru ciklu par energoefektivitāti un kvalitatīvu būvniecību Ziņas

Ekonomikas ministrija rīkos vebināru ciklu par energoefektivitāti un kvalitatīvu būvniecību

Pirmdiena, 16 novembrī, 2020

 Ekonomikas ministrija (EM) novembrī un decembrī rīkos sešus vebinārus, kuru laikā namu pārvaldītājus, dzīvokļu īpašniekus, kā arī privātmāju īpašniekus informēs par aktualitātēm nozares regulējumā un energoefektivitātes risinājumiem, aģentūru LETA informēja ministrijā.

20.novembrī un 24.novembrī notiks vebinārs "Daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas un atjaunošanas aktualitātes 2020", kura laikā "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" eksperti informēs par aktualitātēm daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas programmā. Pasākuma laikā tiks aktualizēts jautājums par precīzu ūdens uzskaiti daudzdzīvokļu ēkās.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) eksperti stāstīs par mājokļu apsaimniekošanu un nodokļiem, savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvis informēs par pareizu apkures iekārtu ekspluatāciju un gaisa piesārņojuma samazināšanu.

Pasākumā piedalīsies arī "Elektrum" Energoefektivitātes centra, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas pārstāvji.

7.decembrī un 10.decembrī notiks vebinārs "Dzīvokļa īpašniek, to Tev vērts zināt". Tā laikā Rīgas pilsētas būvvaldes eksperti stāstīs par nelikumīgu būvniecību, bet Rīgas Stradiņa universitātes eksperti stāstīs par kvalitatīvu dzīves vidi mājoklī, ventilāciju un attālināto darbu. 

Tiks arī sniegti padomi, kā izvēlēties energoefektīvas iekārtas un kā novērtēt dzīvokļa energoefektivitāti, kā arī tiks aktualizēti citi dzīvokļa īpašniekam svarīgi jautājumi. Pasākuma piedalīsies arī "Elektrum" Energoefektivitātes centra, PTAC, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas un Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas pārstāvji.

Savukārt 2.decembrī un 14.decembrī notiks vebināri "Būvē un atjauno droši", kuru laikā eksperti no AS "Sadales tīkls" un "Elektrum" Energoefektivitātes centra stāstīs par saules enerģiju, bet Rīgas Tehniskās universitātes eksperts pastāstīs par apkures veidiem privātmājā. 

Pasākumā tiks atgādināts arī par to, kas jāzina par ēkas energoefektivitāti pirms pieņem lēmumu par ēkas būvniecību, kā arī par gandrīz nulles enerģijas ēkām un ēkas siltināšanas variantiem. PTAC pārstāvji arī informēs par būvmateriālu atbilstības deklarācijām, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti atgādinās par ugunsdrošības prasībām. Pasākumā piedalīsies arī VARAM, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas un Latvijas Minerālvates ražotāju asociācijas pārstāvji.

Visi vebināri notiks "MS Team" vidē.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē