Kā izvairīties no pārkarsušiem bēniņiem Aktuālie padomi

Kā izvairīties no pārkarsušiem bēniņiem

Pirmdiena, 14 septembrī, 2020

Dažādām telpām ir nepieciešami dažādi ienākošā karstuma aizsardzības risinājumi atkarībā no to izmantošanas veida.

Par bēniņiem vēl joprojām bieži dzirdam, ka vasarā tajos ir ļoti karsti un pa naktīm gulēt ir gandrīz neiespējami. Bet ar pareizo aizsardzību pret karstumu par to vairāk nebūs jāuztraucas. Dažādi risinājumi var ne tikai nodrošināt efektīvu aizsardzību pret ienākošo karstumu vasaras periodā, bet arī pilnībā bloķēt ienākošo gaismu un nodrošināt papildu aizsardzību pret troksni.

87 procenti eiropiešu gada karstākajā laikā piedzīvo māju pārkaršanu, 31 procents iedzīvotāju regulāri dzīvo telpās ar paaugstinātu gaisa temperatūru. Šis ir viens no “VELUX veselīgu māju barometra” rezultātiem, kas ir reprezentatīvs pētījums, kurā piedalījās 12 000 eiropiešu par mājas komfortu un veselīgu dzīvesveidu 2016. gadā. Ja vēlaties izbaudīt patīkamu vasaru pat bēniņos, jums jāveic atbilstoši aizsardzības pasākumi, kas ierobežos pārkaršanu.
VELUX jumta logu īpašnieki var izvēlēties 3 dažādus variantus ārējai aizsardzībai no saules karstuma – slēģi, mīksto slēģi vai saulessargu. Tie lieliski atbildīs ikviena vajadzībām.

Pirms izlemjat par piemērotāko variantu, ir vērts izvērtēt prioritātes, ko tieši vēlaties sasniegt: bloķēt gaismu un troksni, kā arī siltumu; novērtēt, cik liela nozīme dienas laikā ir dabiskai dienas gaismai un skats ārpus telpām, kā arī cik vienkāršai jābūt produkta uzstādīšanai.

Labākam miegam izvēlies slēģi

Slēģi ne tikai aizkavē karstuma ienākšanu telpā, bet arī aizsargā pret troksni un pilnībā aptumšo telpu pat spilgtā dienasgaismā. Tas padara to ideāli piemērotu guļamistabai. Ar elektrību vai ar saules enerģiju darbināmi VELUX slēģi nodrošina arī ievērojamu ērtības faktoru, jo karstuma aizsardzību un aptumšošanu var aktivizēt, nospiežot tikai vienu pogu uz vadības slēdža. Bēniņu iemītnieki var gūt labumu no šī daudzpusīgā risinājuma ne tikai vasarā, kad ārā ir auksts, bet arī ziemā, kad slēģi palīdz ietaupīt enerģiju, jo tie uzlabo jumta logu siltumizolāciju. Slēģi ir savienojami kopā ar iekštelpu klimata kontroles sistēmu VELUX ACTIVE. 

Mīkstais slēģis bloķē saules starus un aptumšo telpu

VELUX mīkstais slēģis bloķē saules starus, pirms tie skar loga rūti, un palīdz uzturēt mājā vēsumu siltās, saulainās dienās. Izturīgais gaismu necaurlaidīgais audums nodrošina aptumšošanu labākam nakts miegam. Mūsdienīgais dizains perfekti integrējas jumtā, un komplektācijā ietilpst iepriekš sapārots tālvadības kontroles slēdzis, kas nodrošina ērtu darbību un ātru uzstādīšanu bez problēmām.

Saulessargs aizsargā no karstuma

Ikvienā bēniņu istabā, piemēram, dzīvojamā istabā, virtuvē, bērnu istabā, dienasgaismai ir būtiska nozīme. Šeit ir aktuāli VELUX saulessargi. Tie ne tikai nodrošina aizsardzību no karstuma, bet arī ļauj dienasgaismai ienākt telpās un uztur telpu patīkami gaišu. Šis faktors ir svarīgs, piemēram, bērniem spēlējoties vai veicot mājas darbus. Pie tam jūs joprojām varat paskatīties ārā pa logu. VELUX saulessargi ir pieejami ar rokas, elektrisko vai solāro vadību. Ar tālvadību aprīkotie saulessargi ir savienojami kopā ar iekštelpu klimata kontroles sistēmu VELUX ACTIVE. 

Gatavs viedajai mājai ar VELUX ACTIVE

Abus karstuma aizsardzības produktus, kas aprīkoti ar tālvadību, var kontrolēt, izmantojot viedtālruni un balss vadību, apvienojumā ar VELUX ACTIVE viedās mājas sistēmu, kas ir pieejama kā papildaprīkojums. Tas arī ļauj kontrolēt karstuma aizsardzības līdzekļus, pamatojoties uz ārējiem laikapstākļu datiem. Ja dienas laikā tiek prognozēta augsta temperatūra, produkti saņem ziņu un automātiski tiek aizvērti, lai telpa nekļūtu pārāk karsta. Tas nozīmē, ka pat bēniņu iedzīvotāji var baudīt vasaru patīkamā temperatūrā un gūt labumu no veselīga iekštelpu klimata. 

Ja nepieciešama palīdzība VELUX jumta logi un aksesuāru izvēlē, lūdzam sazināties ar VELUX klientu servisu, zvanot pa tel. 80008802, rakstot e-pastu uz velux.latvia@velux.com, apmeklējot www.velux.lv. Žalūzijas, slēģus un saulessargus varat iegādāties www.veluxshop.lv

Dmitrijs Astašonoks @da
General Manager
5 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 24 novembrī 11:27
Meklētājs būvniecības nozarē