Izskatās kā koks, bet piecreiz izdevīgāks Būvniecība

Izskatās kā koks, bet piecreiz izdevīgāks

Sestdiena, 22 augustā, 2020

Inovatīvs materiāls fasādes apdarei ir Eternit Baltic šķiedrcementa fasādes dēļi Cedral, ražoti Lietuvas rūpnīcā no cementa, smiltīm un ūdens, izskatā gluži kā koks, bet daudz izturīgāki un izdevīgāki. Šķiedrcements kalpo ne mazāk kā 50 gadus, vides mitrums to īpaši neietekmē, skābes un sārmi nebojā.

Privātmāju īpašnieki novērtē sākotnējo ieguldījumu, kas salīdzinājumā ar koka fasādi ir nedaudz lielāks, bet jau pēc pieciem gadiem izlīdzinās. Cedral dēļus ražo plašā krāsu gammā, tos nevajadzēs ik pēc dažiem gadiem pārkrāsot vai apstrādāt pret mitrumu kā koka fasādi, materiāls nevērpjas un neplaisā.

Smiltenē veidojas Cedral ciemats, proti, šos fasādes dēļus pirms vairākiem gadiem savām mājām uzlikušie saimnieki iesaka tos kaimiņiem. Materiāls ir piemērots ventilējamām fasādēm, kam mūsu klimatā ir priekšrocības – ziemā māja saglabājas silta un vasarā – vēsa. Cedral dēļus ražo gludus un ar click pusspundi, kas ļauj paātrināt montāžu uz koka vai alumīnija karkasa. Standarta dēļa izmērs ļauj ērti samontēt fasādi ar niecīgiem atgriezumiem. Ilgāk nekā profesionāli meistari, tomēr arī amatieri paši var sekmīgi samontēt savas mājas jauno fasādi. Arī pēc 50 gadiem Cedral turpinās kalpot, bet, ja saimnieks vēlēsies fasādi mainīt, dēļus varēs nodot atkārtotai izmantošanai.

 

Vairāk par Eternit Baltic fasādes dēļiem – buvinzenierusavieniba.lv.

 

Elviss Siliņš @elvis_silins
Tirdzniecības vadītājs
5 gadu 6 mēnešu 17 dienu portālā
Bija online 19 janvārī 15:34
Meklētājs būvniecības nozarē