Riņķa ielā Ventspilī plāno būvēt 172 metrus garu siltumtrasi Ziņas

Riņķa ielā Ventspilī plāno būvēt 172 metrus garu siltumtrasi

Otrdiena, 18 augustā, 2020

Riņķa ielā Ventspilī plānots būvēt 172 metrus garu siltumtrasi, un pašvaldības SIA "Ventspils siltums" šomēnes izsludinājusi iepirkumu par jaunu centralizētu siltumtīklu būvniecību, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Altenburga.

Jaunās siltumtrases būvniecība tiks veikta ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 40% apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Plānotais siltumtrases garums ir 172 metri. Būvdarbu izpildītājam siltumtrases pieslēgums ar iespēju padot siltumenerģiju ēkai Riņķa ielā 52 būs jānodrošina jau līdz 30.novembrim. Savukārt siltumtrases nodošana ekspluatācijā paredzēta līdz 2021.gada 1.aprīlim.

Izsludinātajam iepirkumam piedāvājumi iesniedzami līdz 27.augusta plkst.14.30.

Piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, uzņēmums "Ventspils siltums" jaunu siltumtīklu būvniecību sāka 2018.gadā. Pašlaik jauni siltumtīkli jau ir izbūvēti Rīgas, Vasarnīcu, Līvu, Krišjāņa Valdemāra ielā, Kuldīgas un Ganību ielās, kā arī Strazdu ielā, Lāčplēša ielā un Rūpniecības ielā. Kopējās projekta izmaksas ir 1 323 926 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši portālā
Bija online pirms 1 minūtes
Meklētājs būvniecības nozarē