VNĪ turpina Latvijas-Baltkrievijas robežšķēršošanas vietu Ziņas

VNĪ turpina Latvijas-Baltkrievijas robežšķēršošanas vietu "Silene" un "Pāternieki" modernizāciju

Ceturtdiena, 6 augustā, 2020

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) turpina pērn sākto robežšķērsošanas vietu "Silene" un "Pāternieki" attīstību uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, nododot būvlaukumu uzņēmējiem modernizācijas darbu veikšanai, aģentūru LETA informēja VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Modernizācijas darbi paredz pamata kontroles infrastruktūras - kontroles paviljonu un administratīvo ēku - pārbūvi, papildu braukšanas joslu izbūvi un citus satiksmes uzlabošanas pasākumus. Būvdarbi tiks īstenoti paralēli robežšķērsošanas vietu darbībai līdz 2020.gada beigām.

Katrā robežšķērsošanas vietā tuvāko mēnešu laikā tiks izbūvēts jauns autobusu pasažieru kontroles terminālis, kā arī izveidotas papildu braukšanas joslas, gājēju celiņi un nomainīts autoceļa segums.

Kopumā šogad Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietu attīstībā tiks ieguldīti teju 4,74 miljoni eiro.

Robežšķērsošanas vietā "Pāternieki", Krāslavas novada Piedrujas pagastā, darbus veiks pilnsabiedrība "MMG". Līguma summa ir 2,65 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Savukārt "Silenē", Daugavpils novada Skrudalienas pagastā, darbus veiks piegādātāju apvienība "BA", kuras biedri ir SIA "Binders" un SIA "Arčers". Līguma summa ir 2,087 miljoni eiro bez PVN. 

Projektu finansējuma avots ir valsts budžeta dotācija.

Latvijas un Eiropas Savienības (ES) drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. Vienlaikus VNĪ realizē divus projektus Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību instrumenta ietvaros 2014.-2020.gadam. Projektu laikā pērn pabeigti infrastruktūras uzlabošanas darbi abu robežu neitrālajā zonā. 2020.gadā turpinās projektu realizācija Baltkrievijas pusē, lai sasniegtu kopīgos mērķus valsts robežas infrastruktūras attīstības jomā.

Vērienīgi darbi ar Eiropas Kaimiņattiecību instrumenta finansējumu patlaban vēl notiek arī noslogotākās Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietas "Terehova" attīstībā - tos plānots pabeigt līdz 2020.gada nogalei, ieguldot 7,77 miljonus eiro.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 miljona kvadrātmetra platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē