Izsolē ar 1,115 miljonu eiro sākumcenu piedāvās iegādāties Inovatīvo Biomedicīnas tehnoloģiju institūta ēku un zemi Ziņas

Izsolē ar 1,115 miljonu eiro sākumcenu piedāvās iegādāties Inovatīvo Biomedicīnas tehnoloģiju institūta ēku un zemi

Trešdiena, 22 jūlijā, 2020

Rīgas pilsētas pašvaldība izsolē ar 1,115 miljonu eiro sākumcenu piedāvās iegādāties Inovatīvo Biomedicīnas Tehnoloģiju institūta ēku un zemesgabalu, Inčukalna ielā 2, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Nekustamā īpašuma atklātā mutiskā izsole ar augšupejošu soli notiks 28.augustā plkst.11 Riharda Vāgnera ielā 5, Rīgā. 

Pārdodamā īpašuma sastāvā ir institūta ēka 2667 kvadrātmetru platībā un zemesgabals 4787 kvadrātmetru platībā. Nekustamais īpašums atrodas Mežaparka apkaimē, kvartālā starp Meža prospektu, Inčukalna ielu un Gustava Zemgala gatvi. Piekļūt nekustamajam īpašumam var no Inčukalna ielas caur Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo zemesgabalu Inčukalna ielā.

Nekustamais īpašums ir iežogots no Inčukalna ielas puses un teritorija ir sakopta. Zemesgabalā atrodas meža zeme 1308 kvadrātmetru platībā, kas jāuztur atbilstoši Meža likumā noteiktajam un citiem normatīviem, kas regulē mežu apsaimniekošanu.

Nekustamais īpašums līdz 2020.gada 11.decembrim ir iznomāts un nomas tiesības nostiprinātas zemesgrāmatā.

Atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam zemesgabals atrodas publiskās apbūves teritorijā, bet atbilstoši jaunajam Rīgas teritorijas plānojumam paredzēts, ka zemesgabals atradīsies jauktas centra apbūves teritorijā. Tāpat tas atrodas Markusa un Sarkandaugavas kapu aizsargjoslā.

Zemesgabalā atrodas AS "Sadales tīkls" elektrisko tīklu zema sprieguma pazemes kabeļi, ūdensvada pievads ēkai, pašteces kanalizācijas vadi, vidēja spiediena pazemes gāzes vadi, SIA "Tet" elektronisko sakaru tīklu pazemes kabeļa un kabeļu kanalizācijas līnijas. Tāpat Inčukalna ielā izvietots lietus kanalizācijas maģistrālais vads. Tuvākajā apkārtnē siltumtīkli nav izvietoti.

Izsoles solis ir 10 000 eiro. Pieteikumi izsolei iesniedzami līdz 20.augusta plkst.16.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē