Aprīļa otrajā pusē Rīgā norisināsies Būvniecības nedēļa 2017 Ziņas

Aprīļa otrajā pusē Rīgā norisināsies Būvniecības nedēļa 2017

Piektdiena, 7 aprīlī, 2017

Rīga, LETA. No šā gada 18.aprīļa līdz 21.aprīlim Rīgā norisināsies "Būvniecības nedēļa 2017", kas ir viens no gada nozīmīgākajiem publiskās diskusijas forumiem par paveiktajiem un veicamajam uzdevumiem būvniecībā, aģentūru LETA informēja Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB).

Būvniecības nedēļu organizē Ekonomikas ministrija (EM) un BVKB, sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un citiem nozares sadarbības partneriem. Pasākuma ietvaros plānotas četras tematiskās dienas, kas veltītas specifiskām nozares tēmām: "Politikas diena", "Koka apbūves forums", "Būvnormatīvu un standartu diena" un "Tehniskās izglītības diena".

Būvniecības nedēļas mērķis ir vienkopus pulcēt būvniecības procesā iesaistītos dalībniekus un ekspertus, politikas veidotājus, izglītības, valsts iestāžu un organizāciju pārstāvjus, lai sekmētu būvniecības ilgtspējīgu izaugsmi, būvspeciālistu kvalifikācijas celšanu, kā arī modernizētu būvniecības vides regulējumus.

"Šajā un turpmākajos gados varam prognozēt straujāku būvniecības nozares izaugsmi, ko sekmēs Eiropas Savienības fondu investīcijas. Tomēr jāturpina intensīvs darbs, veicinot būvniecības nozares konkurētspēju ilgtermiņā kā pašmāju, tā arī starptautiskajā tirgū. Būvniecības apjomu un kvalitātes pieauguma veicināšanai šobrīd strādājam pie skaidrākas būvniecības procesa dalībnieku atbildības noteikšanas un administratīvā sloga mazināšanas. Tāpat mērķtiecīgi pielāgojam normatīvo regulējumu, lai īpaši sekmētu koka ēku būvniecību. Šim sektoram saskatu būtisku izaugsmes potenciālu ar augstu pievienoto vērtību, kas nodrošinātu attīstības perspektīvas gan mūsu būvmateriālu ražotājiem, gan būvniekiem," uzsvēra ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

"Katrai no aktuālajām tēmām veltīta atsevišķa diena, kuras laikā tiks diskutēts gan par tautsaimniecības attīstību un būvniecības lomu tajā, gan par veicamajiem uzdevumiem konkurētspējīgas izglītības pilnveidei atbilstoši nozares vajadzībām. Lai nodrošinātu būvju kvalitāti un drošību, šogad būvniecības nedēļas ietvaros liela uzmanība tiks pievērsta tēmai par būvniecības nozares turpmākajiem būvnormatīvu un standartu attīstības plāniem," piebilda BVKB direktora pienākumu izpildītājs Māris Demme.

18.aprīlī norisināsies "Politikas diena", kurā notiks ekspertu diskusijas par būvniecības nozares konkurētspēju ilgtermiņā. Tāpat, lai visas iesaistītās puses kopā strādātu pie nākotnes politikas mērķiem, tiks runāts par valdības un nozares 2016.gada 31.maijā parakstītajā sadarbības memorandā noteikto uzdevumu izpildes progresu un šī brīža lielākajiem izaicinājumiem.

19.aprīlī notiks "Koka apbūves forums", ar mērķi veicināt daudzstāvu koka apbūvi Latvijā. Diskusijās gan vietējie, gan ārzemju eksperti dalīsies pieredzē par koka apbūves priekšrocībām, specifiku, ilgtspēju, normatīvo regulējumu, kā arī par Latvijas tirgus potenciālu.

20.aprīlī notiks "Būvnormatīvu un standartu diena", kurā tiks pārrunāta būvnormatīvu turpmākās attīstības koncepcija. Nozares līderi diskutēs par turpmākajiem būvnormatīvu un standartu lietošanas principiem būvniecības nozarē, lai nodrošinātu būvju kvalitāti un drošību.

Savukārt 21.aprīlī nnotiks "Tehniskās izglītības diena", kuras ietvaros būvniecības un izglītības nozares pārstāvji diskutēs par konkurētspējīgas augstākās un profesionālās izglītības pilnveidi atbilstoši nozares vajadzībām.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē