Kādi elektroinstrumenti noderēs dzīvokļa remontam? Aktuālie padomi

Kādi elektroinstrumenti noderēs dzīvokļa remontam?

Ceturtdiena, 18 jūnijā, 2020

Ar remontdarbiem savas dzīves laikā saskaras praktiski jebkurš cilvēks. Vai tas ir dzīvokļa remonts, vai apjomīgāki privātmājas, saimniecības ēku, lapenes u.c. celtniecības darbi. Ne vienmēr remonta veikšana asociējas ar patīkamu procesu. Tas prasa piepūli un noteiktas iemaņas, ir laikietilpīgi un arī atbildīgi. Galu galā, cik kvalitatīvi spēsiet paveikt remontu, tādos apstākļos arī dzīvosiet. Noalgot celtniecības brigādi ne katram ir pa kabatai, tādēļ bieži cilvēki izvēlas veikt remontu patstāvīgi. Iepriecinošs fakts, ka mūsdienās celtniecības nozares ražotāji ir parūpējušies par to, lai remonti būtu pa spēkam arī iesācējiem šajā jomā. Droši un kvalitatīvi elektroinstrumenti ir mūsdienīga un prātīga izvēle! Ja sāksiet pētīt to piedāvājumu, būsiet pārsteigti, cik daudz remonta procesu atvieglojošu instrumentu pieejams tirgū. Un tas ir lieliski, jo pareizi izvēlēts elektroinstruments:

  • prasa daudz mazāk piepūles no lietotāja puses un attiecīgi ievērojami atvieglo remontdarbu veikšanu;

  • ļauj paveikt darbu daudz kvalitatīvāk. Ražotāji nemitīgi pilnveido savus instrumentus, lai tie maksimāli efektīvi tiktu galā ar darbiem.

  • samazina remontam nepieciešamo laiku, kas nevar neiepriecināt. Jo ātrāk darbs ies uz priekšu, jo ātrāk tiksiet vaļā no putekļu mākoņiem un varēsiet baudīt rezultātu!

  • kalpo uzticami un ilgstoši.

Tādēļ, ja esat iecerējuši veikt remontu, nopietni apsveriet iespēju iegādāties elektroinstrumentu, kas būs palīgs mājsaimniecība arī pēc remonta pabeigšanas. Protams, Jūs varat izmantot arī parastos mehāniskos instrumentus – skrūvgriezi, āmuru, rokas metāla zāģi utt. Taču padomājiet, cik laika Jums aizņems ieskrūvēt skrūves ar parasto skrūvgriezi un cik ar elektrisko? Un ja tādu skrūvju ir simtiem? Atbilde ir acīmredzama.

Populārākie elektroinstrumenti

Pašlaik tirgū tiek piedāvāta liela elektroinstrumentu izvēle dažāda veida remontdarbu veikšanai. Apskatīsim populārākos no tiem. Jūs varat ērti atrast un iegādāties šādus instrumentus interneta veikalā 220.lv. Te Jūs atradīsiet plašu remontdarbiem noderīgu instrumentu klāstu un citas mājsaimniecībai nepieciešamās lietas par izdevīgām cenām.

 

Elektriskie skrūvgrieži un urbji

 

Skrūvgrieži un urbji būvniecībā tiek pielietoti ļoti plaši – vai nepieciešams uzlikt plauktu, vai samontēt ģipškartona griestus/sienas, vai vienkārši piekarināt gleznu. Šāds instruments būs īsts glābiņš un palīdzēs paveikt uzdevumu ātri un vienkārši.

Urbja galvenā funkcija ir urbt caurumus, skrūvgrieža – strādāt ar stiprināšanas materiāliem jeb, vienkāršāk sakot, ieskrūvēt un atskrūvēt skrūves. Skrūvgrieži lieliski tiks galā ar ģipškartona, koka, plastmasas u.c. salīdzinoši „mīkstām” virsmām, bet urbji tiek pielietoti daudz cietākiem materiāliem – betonam, ķieģeļiem utt.

Skrūvgriežu un urbju dažādība ļauj pielāgot tos konkrētai situācijai: ar barošanu no tīkla vai akumulatora, ar trieciena funkciju viscietākajām virsmām, leņķa skrūvgrieži grūti aizsniedzamām vietām utt. Viss ir atkarīgs no tā, ar kādiem materiāliem plānojat strādāt un cik regulāri. Ja pašlaik to nav iespējams paredzēt, prātīga un populāra izvēle ir urbjmašīnas-skrūvgrieži. Tas ir ļoti universāls instruments plašam uzdevumu klāstam -  dažāda diametra caurumi koksnē, plastmasā, metālā un pat betonā, mēbeļu montāža utt.

Ja plānojat pārsvarā urbt betonu un ķieģeļus, precīzākam un vieglākam darbam būs piemēroti modeļi ar trieciena urbšanas funkciju. Savukārt neregulāriem un sīkiem pieskrūvēšanas darbiņiem izvēlieties elektrisko akumulatora skrūvgriezi, kas nav atkarīgs no tīkla, līdz ar ko ir mobils un ērts lietošanā. Šim instrumentam noteikti jābūt katrā mājsaimniecībā!

Sadzīves vajadzībām parasti izvēlas skrūvgriežus un urbjus ar jaudu 10-14 V. 18 V instruments jau būs pietiekami jaudīgs profesionāliem būvniecības darbiem, savukārt vēl jaudīgākam un nepārtrauktam darbam piemērotākie tomēr ir tīkla skrūvgrieži un urbji. Pievērsiet uzmanību arī ātruma režīmiem, jo vairāk to ir, jo lielākas iespējas pielāgot instrumentu ērtai un precīzai skrūvēšanai bez noslīdēšanas.

 

Perforatori

 

Pēc darbības principa perforators atgādina trieciena urbi, jo tas arī ir paredzēts caurumu urbšanai īpaši blīvās virsmās – armētā betonā, ķieģeļos, akmenī utt. Tajā tāpat ir trieciena mehānisms, taču šis instruments ir daudz jaudīgāks. Perforatoram dod priekšroku, kad nepieciešams izurbt liela dziļuma un diametra caurumus (urbšanas režīms). Tāpat tas ir neaizstājams palīgs, lai noņemtu flīzes, izkaltu dobumus grīdā vai sienā, lai ierīkotu, piemēram, elektroinstalāciju (kalšanas režīms). Ja paredzams, ka šādus darbus Jums vajadzēs veikt samērā daudz un regulāri, perforators būs pareiza izvēle. Urbt ar perforatoru ir daudz komfortablāk, salīdzinot ar trieciena urbi. Nepieciešams pielikt mazāk pūļu, arī vibrācija ir krietni mazāka.

Sadzīves vajadzībām populāri ir akumulatora perforatori ar nelielu svaru (līdz 4 kg) un jaudu no 400 līdz 800 V. To kompaktie izmēri ļauj strādāt arī grūti aizsniedzamās vietās. Savukārt, ja esat profesionāls celtnieks vai plānojat veikt kapitālu remontu ar komunikāciju ierīkošanu, materiālu demontāžu lielās platībās, lietderīgi izvēlēties smagāku (8 kg un vairāk) un jaudīgāku modeli (1000-2000 V).

Ņemiet vērā, ka perforatori tikai ar urbšanas režīmu maksā kriteni mazāk, taču instrumenta pielietojums attiecīgi ir ierobežots. Prātīgāka ilgtermiņa izvēle mājsaimniecībai ir universāls perforators, kas apvieno urbšanas un kalšanas funkcijas!  

 

Rokas ripzāģi un figūrzāģi

 

Mūsdienās sazāģēšanas darbus var veikt pat mājās! Rokas ripzāģis ir instruments, kas palīdzēs sazāģēt koksni, finieri, plastmasu, metālu, stiklu, flīzes u.c. materiālus. Tiesa, tikai taisni vai zem noteikta leņķa. Tas ir ērts un viegls instruments. Izvēlieties akumulatora ripzāģi (sadzīves lietošanai ar jaudu līdz 1200 V) un baudiet tā mobilitāti! Jums nevajadzēs nest zāģējamo materiālu uz darbnīcu, jo varēsiet sazāģēt to jebkur. Tas ir īpaši ērti veicot, piemēram, jumta remontdarbus. Ja sagaidāt no šī instrumenta maksimālu jaudu, izvēlieties tīkla ripzāģus.

Pirms iegādes noteikti pievērsiet uzmanību, kādam tieši materiālam ir paredzēts ripzāģa disks, kā arī instrumenta papildus funkcijām, – griešanas leņķa regulēšana, skaidu savākšana, lāzera marķieris šķērsgriezuma līnijai, pakāpeniska palaišana maksimālai griezuma kvalitātei utt.

Ja Jums ir nepieciešams nogriezt kādu materiālu līklīnijā, izvēlieties figūrzāģi ar konkrētam materiālam atbilstošo asmeni. 220.lv pieejami arī universāli figūrzāģi, kas nokomplektēti ar vairākiem viegli nomaināmiem asmeņiem un ļaus izgriezt jebkuru vēlamo formu no dažādiem materiāliem!  

 

Slīpmašīnas

 

Ar slīpēšanas un pulēšanas darbiem remonta laikā palīdzēs tikt galā slīpmašīnas ar abrazīviem diskiem vai uzgaļiem. Jūs varat izmantot tās sienām, apmetumam, betonam, koksnei utt. Apskatiet slīpmašīnu piedāvājumu interneta veikalā 220.lv. Te Jūs atradīsiet gan akumulatora, gan tīkla slīpmašīnas. Ekscentra slīpmašīnas lielu virsmu slīpēšanai un pūlēšanai ir efektīvs un universāls instruments. Vibrācijas slīpmašīnas ir vienkāršas lietošanā un būs piemērotas pat iesācējiem. Lineārās slīpmašīnas iepriecinās ar noderīgu papildus funkciju – griešanas iespēju. Lai iegūtu visplašāko funkcionalitāti par izdevīgu cenu, izvēlieties universālas slīpēšanas un pūlēšanas mašīnas ar vairākiem uzgaļiem. Patīkams bonuss, ka mūsdienu slīpmašīnas lielākoties ir aprīkotas ar putekļu savākšanas sistēmām, nodrošinot tīru darbavietu.

 

Izvēloties elektroinstrumentu remontdarbiem, pievērsiet uzmanību tā cenai, funkciju klāstam, komplektācijai, cik komfortabla un vienkārša/sarežģīta ir tā lietošana. Profesionālais instruments ir īpaši jaudīgs, paredzēts intensīvai lietošanai būvniecībā un prasa speciālas lietotāja prasmes. Tas attiecīgi ir arī dārgāks. Šāds ieguldījums neattaisnosies, ja Jums ir nepieciešams instruments neregulārai lietošanai mājas apstākļos. Tādā gadījumā piemērotāki ir neprofesionālie modeļi. Tie ir vienkārši ekspluatācijā, bieži vien universāli, daudz lētāki un ar pietiekamu jaudu kvalitatīvai remonta veikšanai.  Īpaši uzticami ir tirgū pazīstamu un augsti novērtētu ražotāju veikumi, piemēram, Makita, Graphite, Metabo, Fieldmann, Bosch, Hehct, Husqvarna utt. Meklējiet šo un citu ražotāju kvalitatīvus elektroinstrumentus 220.lv! 

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 1 mēnesis 30 dienu portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē