Skonto būves apgrozījums pērn samazinājies par 12,7% Ziņas

Skonto būves apgrozījums pērn samazinājies par 12,7%

Ceturtdiena, 28 maijā, 2020

Būvfirma SIA "Skonto būve" pagājušajā gadā strādāja ar 41,097 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,7% mazāk nekā 2018.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 16 reizes un bija 61 617 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Skonto būve" pagājušajā gadā pabeidza biroju ēku "X3" Mārupē, baznīcu Jūrmalā, viesnīcas "Alberts Hotel" pārbūvi, depo ēkas būvniecību Jaunpils ielā, kā arī noslēdza otro kārtu Inčukalna pazemes gāzes krātuves gāzes savākšanas punkta pārbūves darbos.

Šogad "Skonto būve" turpina būvniecības darbus tādos objektos kā daudzstāvu tirdzniecības un biroju komplekss "Origo" Stacijas laukumā Rīgā, padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla "Nākotnes nams" būvniecība un Okupācijas muzeja pārbūve, Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijas atjaunošana, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Datorzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes mācību korpuss.

Neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, darbs visos "Skonto būve" objektos tiek turpināts, teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka uzņēmums dara visu iespējamo, lai mazinātu Covid-19 ietekmi uz saistību izpildi objektos, kā arī tiek ņemti vērā Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumi par Covid-19 profilakses pasākumiem. 

2018.gadā "Skonto būve" strādāja ar 47,049 miljonu eiro apgrozījumu un guva 990 221 eiro peļņu.

"Skonto Group" uzņēmumos - "Skonto Prefab", "Skonto Plan Ltd", "Latvijas energoceltnieks", "Skonto Cross Timber Systems", "Skonto būve" un "Skonto Concrete Cladding" - strādā vairāk nekā 2000 darbinieku. Šo uzņēmumu apgrozījums 2019.gadā sasniedza 161 miljonu eiro, tostarp 70% no kopējā apgrozījuma veidoja sniegtie pakalpojumi ārvalstu tirgos.

"Skonto būves" īpašnieki ir SIA "Skonto Construction" (95%) un SIA "M investīciju fonds" (5%). "Skonto būves" patiesais labuma guvējs ir Rihards Rāvis.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē