Amber Beverage Group netālu no Rīgas ostas teritorijas būvēs noliktavu kompleksu Ziņas

Amber Beverage Group netālu no Rīgas ostas teritorijas būvēs noliktavu kompleksu

Piektdiena, 22 maijā, 2020

Koncerns "Amber Beverage Group" netālu no Rīgas ostas teritorijas tuvākajos gados plāno uzbūvēt jaunu noliktavu kompleksu, aģentūru LETA informēja grupas pārstāvji.

"Amber Beverage Group" finanšu un operatīvā direktore Jekaterina Stuģe skaidroja, ka jau pirms Covid-19 pandēmijas koncerns izlēma ieguldīt nozīmīgas investīcijas automatizētas noliktavas izveidē, domājot par loģistikas procesu efektivizēšanu un izmaksu optimizāciju. Iestājoties Covid-19 krīzei, grupa pārliecinājusies par lēmuma pareizo virzienu, ņemot vērā nepieciešamību nodrošināt nepārtrauktu klientu servisu jebkurā laikā.

Līdz ar pilnībā automatizētu noliktavu izveidi, kas taps teritorijā 8,9 hektāru platībā netālu no Rīgas ostas, plānots apvienot trīs "Amber Beverage Group" pašreizējās noliktavas Rīgā un palielināt jaudu līdz 50 000 palešu vietām.

Plānots, ka "Amber Real Estate" noliktavās uzglabās alkoholisko dzērienu ražotāja "Latvijas balzams" produktus, degvīna zīmola "Stolichnaya" produkciju, kā arī vairāku trešo pušu pārstāvēto produkciju.

Kompānijā minēja, ka "Amber Beverage Group" loģistikas speciālisti šobrīd vērtē iespējamās noliktavas plūsmas kopā ar vairākiem augsta profila uzņēmumiem no Vācijas. "Līdz ar jauno noliktavu izveidi mēs spēsim būtiski samazināt kravu apstrādē ieguldīto laiku, kā arī maksimāli ātri nogādāt nepieciešamās kravas mūsu klientiem ar minimāliem resursiem", teica Stuģe.

"Amber Beverage Group" informēja, ka tehnoloģiski attīstītāko noliktavu celtniecību paredzēts īstenot divu līdz nepilnu trīs gadu laikā, jaunizveidoto noliktavu spāru svētkus svinot 2023.gada janvārī.

"Amber Beverage Group" ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns, kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē