Ventspilī vēsturiskajā Gūtšmitu namā plānots izveidot vienotu klientu apkalpošanas centru piecām iestādēm Ziņas

Ventspilī vēsturiskajā Gūtšmitu namā plānots izveidot vienotu klientu apkalpošanas centru piecām iestādēm

Ceturtdiena, 21 maijā, 2020

Ventspilī vēsturiskajā Gūtšmitu namā, Kuldīgas ielā 2, plānots izveidot vienotu klientu apkalpošanas centru piecām institūcijām, aģentūrai LETA pavēstīja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Viņš norādīja, ka pēc ēkas atjaunošanas tajā atradīsies Valsts ieņēmumu dienests (VID), Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), Valsts darba inspekcija un Ventspils pašvaldība.

Šobrīd VNĪ ir izsludinājis apvienoto projektēšanas un būvdarbu iepirkumu Gūtšmitu nama pielāgošanai valsts pārvaldes un pašvaldības iestāžu vajadzībām - vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei. Interesenti dalībai iepirkumā aicināti pieteikties līdz 19.jūnijam.

"Ar būvnieku strādāsim pēc "Projektē un būvē" principa, pamatojoties uz jau izstrādāto projektēšanas uzdevumu. Atjaunojot vēsturiskās ēkas tehnisko un vizuālo stāvokli, ievērosim Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes prasības un Ventspils pilsētas apbūves noteikumus. Uzlabosim ēkas energoefektivitāti, kā arī palielināsim tās kopējo platību par 63% - līdz 1,9 tūkstošiem kvadrātmetru ar jaunu piebūvi un labiekārtotu ēkai piegulošo teritoriju," pauda Griškevičs.

Ēkas pārbūvi plānots pabeigt līdz 2022.gada 31.decembrim.

Plānots, ka pēc pārbūves ēka tiks nodota valsts un pašvaldības iestādēm ilgtermiņa nomā. VID lietošanā plānots nodot telpas 895,8 kvadrātmetru platībā, VSAA - 563,8 kvadrātmetru platībā, NVA - 219,7 kvadrātmetru platībā, Valsts darba inspekcijai - 136 kvadrātmetru platībā, bet Ventspils pašvaldībai - 96,7 kvadrātmetru platībā.

Projekts tiks īstenots no VNĪ resursiem, izmaksas atgūstot ilgtermiņa nomas maksas veidā. 

Ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, savulaik celta kā dzīvojamā māja, kas kopš 19.gadsimta 40.gadiem piederēja Gūtšmitu dzimtai. Pagājušā gadsimta sākumā tajā īsu laiku atradās banka. Kopš 1927.gada īpašumu no dzimtas atpirkusi Ventspils pašvaldība, un tajā līdz 1940.gadam strādāja Ventspils pilsētas dome, Ventspils Zemesgrāmatu nodaļa un citas pašvaldības iestādes. No 1945. ēkā atradās Milicijas iecirknis, bet pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas tajā līdz 2013.gadam atradās Valsts policija.

VNĪ reģistrēta 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē