Valdība piešķir 1,3 miljonus eiro remontdarbiem Austrumu un Stradiņa slimnīcās Ziņas

Valdība piešķir 1,3 miljonus eiro remontdarbiem Austrumu un Stradiņa slimnīcās

Trešdiena, 6 maijā, 2020

Valdība otrdien nolēma piešķirt 1,3 miljonus eiro Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) ūdensapgādes sistēmas un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) 15.korpusa jumta seguma un balkona nesošās konstrukcijas nomaiņai.

No minētās summas LOC remontdarbiem piešķirti 659 342 eiro, savukārt PSKUS vajadzībām - 664 221 eiro.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne, jaunus bojājumus LOC ūdensapgādes sistēmā RAKUS konstatēja marta beigās, kā rezultātā, apsekojot visu sistēmu, tika secināts, ka jau iepriekš uzsāktos remontdarbus nav iespējams pabeigt droši un kvalitatīvi, jo nebūs iespējams jaunizbūvētos ūdensvadus savienot ar vecajiem. Rezultātā secināts, ka nepieciešams veikt plašākus remontdarbus.

Savukārt marta vidū stipra vēja ietekmē PSKUS 15.korpusam tika daļēji norauts jumta segums. Jau līdz šim vairākkārt veikti jumta seguma atjaunošanas darbi lokālās vietās, bet, ņemot vērā šī brīža stāvokli, pastāv risks, ka stipra vēja ietekmē jumts tiks bojāts atkārtoti vai pat pilnībā norauts, līdz ar to ir jāveic jumta nomaiņa.

Vienlaikus PSKUS 15.korpusa ēkai jāpārbūvē balkonu nesošās konstrukcijas un jumta dzegas konstrukcijas, novēršot izdrupušo ķieģeļu un atslāņojušos apdares slāņu nokrišanas iespēju. Uz to jau iepriekš norādījis Būvniecības valsts kontroles birojs, pagarinot darbu veikšanas termiņu, skaidroja ministrijas pārstāve.

Ņemot vērā esošo situāciju, lai neapdraudētu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību, valdība lēma nepieciešamo finansējumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau ziņots, ka nesen valdība lēma piešķirt 14 miljonus eiro universitāšu slimnīcām ar mērķi iepirkt jaunas iekārtas un veicināt iestāžu gatavību turpmākas Covid-19 izplatības rezultātā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē