Iedzīvotāju iniciatīvu konkursā Jēkabpilī uzvar ideja par disku golfa parka izveidi Ziņas

Iedzīvotāju iniciatīvu konkursā Jēkabpilī uzvar ideja par disku golfa parka izveidi

Pirmdiena, 27 aprīlī, 2020

Pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju iniciatīvu konkursā Jēkabpilī uzvarējusi ideja par disku golfa parka "Lūša ķepa" izveidi Mežaparkā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Martā iedzīvotāji tika aicināti iesūtīt idejas pilsētas publiskās teritorijas labiekārtošanai. Žūrija, izvērtējot 31 konkursam pieteikto projektu, izvirzīja trīs piemērotākās idejas iedzīvotāju balsošanai. 

Lielāko balsojumu skaitu pašvaldības kontos sociālajos tīklos saņēma ideja par disku golfa parka "Lūša ķepa" izveidi Mežaparkā. Par šo ideju kopumā saņemtas 539 balsis.

Ieceres iesniedzēji skaidroja, ka disku golfs ir ārpustelpu sporta spēle, kurā spēlētājam īpašs lidojošais disks jāiemet īpašā grozā. Uzdevums, līdzīgi kā tradicionālajā golfā, ir nonākt pie mērķa, šajā gadījumā groza, ar pēc iespējas mazāku metienu skaitu.

Balsošanai tika nodota arī ideja par akmensdārza ierīkošana uz Daugavas kreisā krasta aizsargdambja uzbēruma Pļaviņu ielā posmā no Svētā Gara vīriešu klostera līdz tiltam. Tā saņēma 87 balsis.

Savukārt 471 balsi ieguva ideja par bērnu aktīvās atpūtas laukuma izveidi ar kāpelēšanas iekārtu, trošu ceļu, trenažieriem.

Sīkāk par disku golfa parka "Lūša ķepa" idejas ieviešanas termiņu un atrašanās vietu pašvaldība sola informēt, kad speciālisti būs veikuši visus nepieciešamos priekšdarbus. Idejas īstenošanai atvēlētais finansējums pašvaldības budžetā ir 10 000 eiro.

Jau vēstīts, ka konkursa mērķis ir aicināt iedzīvotājus līdzdarboties un iesniegt idejas jaunam priekšlikumam pilsētas publiskās teritorijas labiekārtošanai vai uzlabošanai. Konkursa laikā varēja pieteikt objektus, kuru būvniecība varētu tikt īstenota Jēkabpils administratīvajā teritorijā, kuri ir saistīti ar pilsētas publiskās teritorijas labiekārtojuma uzlabošanu un sniedz labumu pēc iespējas plašākai sabiedrībai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē