FLEKSIS (LEŅĶA SLĪPMAŠĪNA)- KO TĀ SPĒJ? Aktuālie padomi

FLEKSIS (LEŅĶA SLĪPMAŠĪNA)- KO TĀ SPĒJ?

Pirmdiena, 14 oktobrī, 2019

Lielākā daļa mūsu lietotāju pazīst leņķa slīpmašīnu. Veikalu plaukti ir pilni ar šai slīpmašīnai domātām ripām, bet tikai nedaudzi var pateikt, kam šīs ripas ir paredzētas. Lai ieejot veikalā varētu iegādāties tieši sev nepieciešamo, šajā rakstā sniegsim nelielu ieskatu dažādo ripu un disku pasaulē, kā arī apskatīsim kādi apslēpti talanti vēl slēpjas tavā leņķa slīpmašīnā.

Fleksis

Metāla griezējdiski                                               Aptuvenā cena – 1 EUR
Metāla griezējdisks paredzēts dažādu veidu metāla materiālu griešanai. Tas ir lielisks palīgs metāla sagriešanā vai piegriešanā. Plānākie griezējdiski paredzēti ātrai un precīzai metāla piegriešanai, biezākie griezējdiski – metāla griešanai un slīpēšanai.

Metāla griezējdiski

Sīpdiski metālam                                                 Aptuvenā cena – 1.40EUR
Metāla slīpēšanas diski ir biezāki par metāla griešanai paredzētajiem diskiem.Šie diski būs labs palīgs apstrādājot metinājuma šuves vai noapaļojot metāla asās šķautnes.

Sīpdiski metālam

Dimanta griezējdisks                                            Aptuvenā cena – 8,50EUR
Dimanta griezējdiski paredzēti dažādu abrazīvu materiālu griešanai. Šāds disks jums lieliski noderēs flīžu, bruģi vai betona griešanai.

Dimanta griezējdisks

Neilona birste                                                       Aptuvenā cena – 5EUR
Neilona birste ir pārklāta ar abrazīvu pārklājumu, kas paredzēts metāla, koka vai citu detaļu pulēšanai. Šāda birste būs lielisks palīgs dažādu detaļu, kurām nepieciešamaslīpēšana grūti pieejamās vietās, atjaunošanai.

Neilona birste

Volframa karbīda disks (mūrim)                             Aptuvenā cena – 21EUR
Volframa disks paredzēts betona un mūra virsmu slīpēšanai. Šis disks ir ērti lietojams, jo tas ir viegls. Volframa un karbīda sakausējums padara šo disku ilglaicīgi lietojamu betona virsmau slīpēšanai.

Volframa karbīda disks (mūrim)

Ķēdes griešanas disks                                           Aptuvenā cena –  25EUR
Ķēdes griešanas disks paredzēts kokam, dažādu formu veidošanai. Šis disks būs lielisks palīgs gropes vai formas izveidošanai koksnes materiālos. Ķēdes griešanas disks ir asināms tāpat kā ķēdes zāģis.

Ķēdes griešanas disks

Neilona slīpdisks                                                   Aptuvenā cena – 11EUR
Neilona disks ir pārklāts ar abrazīvu pārklājumu, kas paredzēts metāla, koka vai citu detaļu pulēšanai. Šis disks būs lielisks palīgs krāsas noņemšanai no metāla un tā uzpulēšanai.

Neilona slīpdisks

Volframa karbīda disks (kokam)                             Aptuvenā cens – 57EUR
Volframa karbīda disks, kurā iestrādāti daudzi asi zobiņi, ir paredzēts koksnes apstrādāšanai. Šis disks būs lielisks palīgs guļbūvju meistariem vai koka skulptūru veidotājiem. Tā liektā forma nodrošina dažādus slīpēšanas leņķus. Slīpdiska priekšrocība ir tā ilgais kalpošanas laiks.

Volframa karbīda disks (kokam)

Pulēšanas disks                                                      Aptuvenā cena – 14EUR
Šis disks paredzēts dažādu virsmu pulēšanai vai eļļošanai. Pulēšanas diski mēdz būt dažādu veidu un materiālu. Pulēšanas disks jums lieliski noderēs vaskojot auto vai grīdu. Iegādājoties šādu disku, jāpievērš uzmanība tā pieļaujamo apgriezienu skaitam. Tiem jāatbilst leņķa slīpēšanas apgriezieniem.

Pulēšanas disks

Kausveida dimanta disks                                        Aptuvenā cena – 35EUR
Dimanta disks paredzēts betona un akmens virsmu pulēšanai. Šis disks jums lieliski noderēs vietās (stūros, vertikālās virsmās), kurām nav iespējams piekļūt ar lielajām betona slīpmašīnām. Iegādājoties šādu dimanta disku pārliecinieties, lai jūsu leņķa slīpmašīnas jauda būtu pietiekoša strādāšanai ar dimanta disku.

Kausveida dimanta disks

Vēdekļveida slīpdisks                                             Aptuvenā cena – 3,50EUR
Vēdekļveida slīpdisks paredzēts metāla vai koka slīpēšanai. Šis disks lieliksi noderēs slīpējot liektas un neierastas formas detaļas. Diskam ir cieta pamatne un abrazīvs lapiņveida pārklājums, kas paātrina slīpēšanas procesu un pavairo tā pielietojumu.

Vēdekļveida slīpdisks

Drāšu birste                                                             Aptuvenā cena – 7EUR
Drāšu birste paredzēta dažādu priekšmetu un virsmu attīrīšanai no krāsas, rūsas vai cita veidu netīrumiem. Lielisks palīgs rūsas noņemšanai no metāla vai vecas ķieģeļu sienas attīrīšanai no cementa paliekām.

Drāšu birste

Dimanta pulvera pulēšanas disks                            Aptuvenā cena – 28EUR
Disks paredzēts marmora vai citu akmens virsmu pulēšanai. Diski lietojami kopā ar slīpdisku pamatni, disku pielipinot pie tās. Lielisks līdzeklis, kā panākt gludu un spīdīgu akmens virsmu.

Dimanta pulvera pulēšanas disks

Konisks slīpdisks                                                       Aptuvenā cena – 4EUR
Konisks slīpēšanas disks ir izgatavots no kopā sasaistīties abrazīviem graudiem. Slīpēšanas disks paredzēts metālmateriālu vai akmens apstrādei. Smalkgraudainie slīpēšanas diski lieliski noder instrumentu asināšanai.

Konisks slīpdisks

Slīpdiska paliknis (ar lipekļa pamatni)                       Aptuvenā cena – 7EUR
Izmantojot šo slīpdisku, jūs leņķa slīpmašīnu varat lietot līdzīgi kā ekscentra slīpmašīnu. Slīpdiska pamatne ir klāta ar maziem matiņiem, kas padara to lipīgu un atvieglo slīpdiska lapiņu nomaiņu. Slīpdisks ir lielisks palīgs, ja nepieciešama plaknes slīpēšana koksnes vai metāla materiāliem.

Slīpdiska paliknis (ar lipekļa pamatni)

Slīpripas (smilšdiski)                                              Aptuvenā cena – 0,40EUR
Smilšdisku lapiņas lietojamas kopā ar slīpdisku, kam ir lipekļa pamatne. Šīs lapiņas ir pieejamas ar dažāda raupjuma smilšu graudieu pārklājumu.

Slīpripas (smilšdiski)

Gumijas paliknis slīpdiskiem                                  Aptuvenā cena – 8,50EUR
Izmantojot šo palikni slīpdiskiem, jūs varēsiet apstrādāt koku vai metālu, slīpripas piestiprinot pie palikņa ar speciāla uzgriezņa palīdzību. Paliknis ir elastīgs, tāpēc tas būs lielisks palīgs mājamatniekiem koka plaknes apstrādei vai dažādu formu veidošanai.

Gumijas paliknis slīpdiskiem

Šķiedru slīpripa (smilšdisks)                                  Aptuvenā cena – 0,60EUR
Šķiedru slīpripas ir lietojamas kopā ar gumijas palikni, piestiprinot tās ar speciāla uzgriežņa palīdzību. Šādas šķiedru slīpripas ir pieejamas ar dažāda raupjuma smilšu graudiem.

Šķiedru slīpripa (smilšdisks)

Putekļu savācējs                                                    Aptuvenā cena – 21EUR
Uzstādot putekļu savācēja korpusu savai leņķa slīpmašīnai un pieslēdzot tai putekļu nosūcēju, jūs varēsiet strādāt bez putekļiem. Putekļu savācējs būs lielisks palīgs slīpējot koka materiālus iekštelpās.

Putekļu savācējs

Aizsargs paliknis                                                    Aptuvenā cens – 35EUR
Uzstādot šādu palikni savai leņķa slīpmašīnai, jūs varat to izmantot līdzīgi kā cirkulārzāģi. Šis paliknis jums lieliski noderēs frēzējot kanālus mūrī. Paliknim ir iespējams regulēt griešanas dziļumu. Tam pieslēdzot putekļu nosūcēju, iespējams veidot griezumus bez putekļiem.

Aizsargs paliknis

Lentas slīpmašīna                                                   Aptuvenā cena – 35EUR

Uzstādot šādu papildinājumu savai leņķa slīpmašīnai, jūs varat to lietot kā lentas slīpmašīnu. Šī ierīce lieliski noder, ja jums nākas slīpēt virsmu stūros vai šaurās vietās. Šāds papildinājums ir lielisks palīgs slīpējot vai pulējot smalkas formas detaļas.

Lentas slīpmašīna

Statīvs materiālu griešanai                                      Aptuvenā cena –  42EUR
Šim statīvam pievienojot leņķa slīpmašīnu, jūs varat veikt precīzu materiāla piegriešanu. Šāds statīvs būs lielisks palīgs veicot mazu detaļu piegriešanu.

Statīvs materiālu griešanai

Mini zāģis                                                               Aptuvenā cena – 57EUR
Mini zāģis ir pie leņķa slīpmašīnas piestiprināms pagarinājums, kā rezultātā tiek iegūts plaši pielietojams virsmas apstrādes instruments smalkiem darbiem. Mini zāģis būs lielisks palīgs koktēlniekiem smalku formu veidošanā.

Mini zāģis

Gropju frēze                                                            Aptuvenā cena – 54EUR
Ar šāda komplekta palīdzību leņķa slīpmašīna tiek izmantota kā elektriskā rokas frēze. Gropju frēze būs lielisks palīgs veidojot gropes vai vadu kanālus mūra sienā.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 2 mēneši 28 dienu portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē