Skates Gada labākā būve Latvijā uzvarētāju apbalvošana notiks attālināti un pēc Lieldienām Ziņas

Skates Gada labākā būve Latvijā uzvarētāju apbalvošana notiks attālināti un pēc Lieldienām

Ceturtdiena, 2 aprīlī, 2020

 Ceturtdien paredzētā skates "Gada labākā būve Latvijā 2019" uzvarētāju apbalvošana ir pārcelta uz nedēļu pēc Lieldienām un notiks attālināti, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs.

"Ārkārtējās situācijas dēļ ceturtdien paredzētais pasākums ir pārcelts uz nedēļu pēc Lieldienām. Tagad strādājam pie šī pasākuma nodrošināšanas interneta tiešraidē," sacīja Grinbergs.

Viņš piebilda, ka tiešraides pasākuma datums vēl nav noteikts.

Jau ziņots, ka žūrija nolēmusi skates trešajai kārtai jeb finālam virzīt 41 būvi no 90, kuras bija pieteiktas skatē.

Pazīstamākie finālam izvirzītie objekti dažādās nominācijās ir tirdzniecības un izklaides centrs "Akropole", Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu māja, biroju centra "Business Garden Riga" pirmā kārta, Ventspils koncertzāle "Latvija" un Ventspils Mūzikas skola, tirdzniecības centra "Alfa" rekonstrukcija, Āraišu ezerpils arheoloģiskā parka apmeklētāju centrs, Kurzemes loka 110 kilovoltu (kV) elektropārvades līniju pārbūve posmā Ventspils-Tume-Imanta, pastiprinot ar 330 kV līniju, Stāmerienas pils jumta un fasādes atjaunošana un restaurācija, Cēsu viduslaiku pils restaurācija un pils dārza apbūves jaunbūve un citi objekti.

Skates žūrijas priekšsēdētājs Grinbergs uzsver, ka šogad skates dalībnieki ir strādājuši ļoti kvalitatīvi. Vērtējot iesniegtos dokumentus un būves klātienē, žūrija pārliecinājās par to, ka būvju pasūtītāji ir apmierināti, ka būvnieki strādā kvalitatīvi, inovatīvi un droši. Žūrijai bija sarežģīti pieņemt lēmumu, kuras būves ir labākās no labākajām un tiek izvirzītas finālam, norādīja Grinbergs.

Skati organizē Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība un 16 būvnieku profesionālās organizācijas sadarbībā ar nozares publiskās pārvaldes institūcijām, Būvniecības valsts kontroles biroju, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultāti un nozares žurnālu "Būvinženieris".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē