Latvijas Banka Kredītu reģistra izziņas klātienē neizsniegs Ziņas

Latvijas Banka Kredītu reģistra izziņas klātienē neizsniegs

Pirmdiena, 16 martā, 2020

Latvijas Bankas Kredītu reģistra izziņu izsniegšana fiziskām personām un juridisko personu pārstāvjiem no 16.marta līdz situācijas normalizēšanai nenotiks klātienē Latvijas Bankas telpās, liecina informācija centrālās bankas mājaslapā.

Kredītu reģistra ziņu saņemšanai Latvijas Banka aicina izmantot attālinātos ziņu saņemšanas veidus. Kredītu reģistra dalībniekiem Kredītu reģistrs pieejams ierastajā kārtībā - elektroniskā veidā. Kredītu reģistrs elektroniskā veidā pieejams nepārtraukti gan brīvdienās, gan darba dienās.

Latvijas Bankas uzturētās starpbanku maksājumu sistēmas strādās ierastajā kārtībā, tostarp zibmaksājumi tiek nodrošināti 24/7/365 režīmā, arī brīvdienās un ārpus darba laika, turklāt sekunžu laikā.

Latvijas Banka turpina rūpēties, lai tautsaimniecība būtu nodrošināta ar skaidro naudu un uzņēmējiem un iedzīvotājiem nepieciešamajiem banknošu un monētu nomināliem - gan apgādājot ar to komercbankas un inkasācijas pakalpojumu sniedzējus, gan turpinot Latvijas Bankas kases darbību K.Valdemāra ielā 1B.

Vienlaikus Latvijas Banka aicina cilvēkus, kur vien iespējams, izmantot Latvijas Bankas nodrošinātos elektroniskos pakalpojumus, piemēram, kolekcijas monētas iegādāties vietnē "e-monētas.lv", vai atlikt šo pakalpojumu izmantošanu, līdz situācija normalizēsies.

Numismātikas produktu (t.sk. kolekcijas monētas) iegādi Latvijas Banka aicina veikt vietnē "e-monetas.lv", kas ļaus saņemt iegādātos produktus ar "Latvijas Pasta" eksprespasta starpniecību.

Attiecībā uz viltotām un aizdomīgām naudas zīmēm Latvijas Banka aicina vērsties un iesniegt tās tuvākajā policijas iecirknī. Policijas darbinieki veiks nepieciešamās izmeklēšanas darbības un aizdomīgās naudas zīmes nosūtīs uz Latvijas Bankas vienoto naudas pārbaudes centru, kurā tiks veiktas pārbaudes un dots gala slēdziens, vai naudas zīmes ir īstas. Gadījumā, ja izrādīsies, ka naudas zīmes nav viltotas, bet bojātas, iesniedzējam neradīsies materiāli zaudējumi.

Gadījumos, kad nepieciešams apmainīt bojātas naudas zīmes, iedzīvotāji un uzņēmēji tiek aicināti izmantot kurjerpasta pakalpojumus. Bojātās naudas zīmes kopā ar aizpildītu iesnieguma veidlapu, iesniegumā norādot detalizētu negadījuma aprakstu, nosūtāmas Latvijas Bankas vienotajam naudas pārbaudes centram.

Attiecībā uz sīknaudas jeb tā saucamo "cūciņu" apmaiņu, kā arī latu naudas zīmju apmaiņu pret eiro Latvijas Banka aicina šos pakalpojumus iespēju robežās saņemt jau pēc situācijas normalizēšanās.

Jau ziņots, ka saistībā Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu. Ārkārtējā situācija būs spēkā līdz šā gada 14.aprīlim. Covid-19 Latvijā līdz šim apstiprināta 17 cilvēkiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē