12. martā Ķīpsalā notiek konference Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši – nozīmīgs skates Gada labākā būve Latvijā 2019 notikums Ziņas

12. martā Ķīpsalā notiek konference Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši – nozīmīgs skates Gada labākā būve Latvijā 2019 notikums

Piektdiena, 14 februārī, 2020

Šī gada 12. martā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8, starptautiskā izstāžu centra „Ķīpsala” konferenču zālē notiks skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” organizatoru rīkota būvindustrijas speciālistu konference „Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši”.

 

Konferencē par aktuālām tēmām būvniecībā un inovatīviem risinājumiem, kas dod iespēju būvniecības procesa dalībniekiem ietaupīt ievērojamus līdzekļus, uzstāsies būvniecības lietpratēji no Vācijas, Polijas, Austrijas, Baltkrievijas un Latvijas. Konferenci atklās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Normunds Grinbergs un Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume.

 

Konferencē „Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši” tiks apskatīti jaunākie risinājumi un tehnoloģijas visā būvniecības procesā, tāpēc konference būs noderīga gan arhitektiem, projektētājiem, būvmateriālu ražotājiem un tirgotājiem, gan būvju pasūtītājiem un apsaimniekotājiem.

Inženierzinātņu maģistrs, praktiķis Benuā Matelē (Benoit Mathelet) no Vācijas dalīsies pieredzē, kā novērst balkonu termiskās izplešanās radītus bojājumus. Būvinženieris Aleksands Dzikuns (Alexander Dzikun) no Baltkrievijas informēs par efektīviem risinājumiem infrastruktūras labiekārtošanā. Valdemārs Kvjatkovskis (Valdemar Kwiatkowski) no Polijas informēs par modernām pieejām ģeotehnisko problēmu novēršanā. Normunds Mitko, inženierzinātņu maģistrs ar 25 gadu pieredzi siltumizolācijas materiālu izmantošanā, SIA „Saint-Gobain Celtniecības produkti” valdes loceklis un Andris Lujāns, Dānijā diplomēts arhitektūras tehnoloģiju un konstrukciju pārvaldības speciālists, SIA „Saint-Gobain Celtniecības Produkti” valdes loceklis ieteiks konstruktīvos risinājumus gandrīz nulles enerģijas privātmāju projektēšanā. Kaspars Kravalis, betona tehnologs, AS „MAPEI”, Norvēģija, – par betona pilnīgas izmantošanas tehnoloģijām. Ēriks Vītols, vadībzinību maģistrs, būvinženieris, SIA „BIM Solutions” valdes priekšsēdētājs – par BIM izmantošanu visas celtniecības laikā. Ingars Pilmanis, SIA „Latvijas standarts” valdes loceklis, – par BIM apgūšanu e-kursos. Arnis Pastars, SIA „Tikkurila” Mācību centra vadītājs – par uguns aizsardzības un apdares risinājumiem koksnei iekšdarbos un ārdarbos. Dainis Matulis, SIA “Latvijas standarts” sadarbības projektu vadītājs, starptautisko attiecību maģistrs ar lielu pieredzi atbilstības novērtēšanas jomā – par BIM paraugpraksi. Programma ir aktuāla un plaša, būs iespēja uzklausīt ari citus būvniecības ekspertus.

Konferences noslēgumā dalībnieki saņems apliecinājumus par dalību profesionālās pilnveides pasākumā, kas derīgi sertificēta būvspeciālista kvalifikācijas punktu piešķiršanai Latvijas Būvinženieru savienībā.

 

Konferences dalībniekiem būs iespēja bez maksas apmeklēt 34. starptautisko būvniecības industrijas izstādi „Māja I 2020”.

Plānotais konferences dalībnieku skaits – 200. Konferences „Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši” mērķis ir dalīties ar sekmīgu būvniecības pieredzi un veicināt būvniecības procesa dalībnieku – pasūtītāju, arhitektu, projektētāju, būvmateriālu ražotāju un būvnieku – sadarbību. Konference ir nozīmīga skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” sastāvdaļa, kas apliecina, ka Latvijas būvnieki būvē droši un kvalitatīvi.

Konferenci „Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši” kā skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” ievērojamu notikumu organizē Latvijas Būvnieku asociācija, Latvijas Būvinženieru savienība un 15 nozares sabiedriskās organizācijas sadarbībā ar publiskās pārvaldes institūcijām un augstskolām, tai skaitā Būvniecības valsts kontroles biroju, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD un nozares žurnālu „Būvinženieris”.

 

Skates „Gada labākā būve Latvijā 2019” mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2019. gadā, veicināt  profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem akcentējot būvniecības procesa gala rezultātu – būvi.

Skate „Gada labākā būve Latvijā” notiek jau 22 gadus. Skate tiek balstīta uz skaidri definētiem kvalitātes kritērijiem. Skates nolikumu skatīt: http://gadabuve.lv/index.php/nolikums-2019/. Skatei pieteiktos objektus novērtē nozares labākie eksperti, kurus darbam žūrijā deleģējušas nozares sabiedriskās organizācijas.

 

Konference „Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši” un skate „Gada labākā būve Latvijā 2019” notiek, pateicoties ģenerālsponsoram „PERI” un sponsoriem „BIM Solutions”, „Mapei”, „Norma-S”, „Saint-Gobain, „S.B.C.”, „Tikkurila”, ar „CMB” un VAS „Valsts nekustamie īpašumi” atbalstu.

Konferences un skates informatīvie atbalstītāji: abc.lv, buvbaze.lv, building.lv, nozares žurnāls „Būvinženieris”, būvlaukums.lv, City24.lv, LETA, nozare.lv, Rīga TV24, TVNET.

 

Vairāk informācijas par konferenci vietnē http://gadabuve.lv/ vai Latvijas Būvnieku asociācijā pa tālruni 26484891 , vai e-pastu gadabuve@gmail.com

 

Pieteikšanās: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvD01PElgrCUMbGKTSu-nilPPDG2H-JA31zYHRvGLrZAwe4A/viewform

Normunds Grinbergs @normunds_grinbergs
Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents
6 gadu 23 dienas portālā
Bija online 07 martā 16:46
Meklētājs būvniecības nozarē