Orkla Latvija plāno nojaukt caurlaides ēku Miera ielā Ziņas

Orkla Latvija plāno nojaukt caurlaides ēku Miera ielā

Trešdiena, 12 februārī, 2020

Konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražotāja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieka "Orkla Foods Latvija" apvienotā kompānija "Orkla Latvija" plāno nojaukt caurlaides ēku fabrikas "Laima" ražotnes teritorijā Miera ielā 22, aģentūra LETA noskaidroja kompānijā.

"Orkla Latvija" komunikācijas direktore Lineta Mikša aģentūrai LETA apliecināja, ka uzņēmums Rīgas pilsētas būvvaldē ir pieprasījis būvatļauju caurlaides ēkas nojaukšanai Miera ielā 22, bet to vēl nav saņēmis. "Tā mazā ēka, kurai jāiziet cauri pirms ienākšanas birojā. Plāns ir to nojaukt 2021.gadā, jo tā ir fiziski un morāli novecojusi," skaidroja Mikša. 

Pēc viņas sacītā, citas ēkas "Laima" ražotnes Miera ielā 22 teritorijā pagaidām nav plānots nojaukt.

Informācija Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā liecina, ka pirmdien, 10.februārī ir izsniegta būvatļauja attiecīgās ēkas nojaukšanai.

Jau vēstīts, ka "Orkla Latvija" kopējais apgrozījums 2018.gadā bija 116,092 miljoni eiro, kas ir par 3,1% vairāk nekā gadu iepriekš.

Norvēģu kompānija "Orkla" 2014.gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī nolēma apvienot "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē