Ēkas ārsienu siltināšana Aktuālie padomi

Ēkas ārsienu siltināšana

Piektdiena, 17 janvārī, 2020

Fasādes siltināšana ir nepieciešamais posms mājas uzbūvēšanas laikā. Tā ļauj saglābāt siltumu telpās, ietaupīt apkures un celtniecības izmaksas. Saskaņā ar standartiem mājas sienu biezumam (atkarībā no reģiona) jābūt no 2,5 m. Izmantojot sildītāju, to var samazināt.

 

Pastāv trīs ārējo sienu siltināšanas metodes:

1.Trīsslāņu siena. Droša, bet diezgan dārga metode. Šādu siltumizolāciju ieplāno jau mājas projekta stadijā. Piemērota tikai privātmājām.

2.Ventilējama fasāde. Siltumizolācijas materiālu piestiprina pie sienas. Var uzstādīt pēc būvniecības pabeigšanas. To izmanto sienām no jebkura materiāla.

3.Siltināšanas sistēma jeb „pīrāgs”. Siltumizolācijas materiālu pielīmē pie sienas. Dažādu materiālu slāņi tiek pēc kārtas ieklāti. Ir stingri jāievēro tehnoloģija, lai nezaudētu siltumizolācijas derīgās īpašības. Stiprinājumi ir atkarīgi no materiāla veida. Uz dubultā vai vienkārtējā latojuma piestiprina siltinātāju ar dībeļiem vai līmi.

 

Koka mājas siltināšana

Ķieģeļu vai bloku ēku siltināšanu var veikt, izmantojot jebkurus materiālus, bet tas neattiecas uz koka konstrukcijas. Koka konstrukcijās ir jāizmanto tikai minerālvati. Tas izskaidrojams ar to, ka ir nepieciešama tvaiku caurlaidība un ekoloģiskā drošība.

Pirms darbu uzsākšanas ir jāaprēķina precīzs slāņa biezums. Tas būs atšķirīgs dažādiem reģioniem. Var atrast Būvniecības standartos un noteikumos.

Anita Rubbe @user_8976481
https://www.buvbaze.lv/user_8976481/
4 gadi 3 mēneši 11 dienu portālā
Bija online 03 decembrī 09:40
Meklētājs būvniecības nozarē