Ieguldot 11 350 eiro, Balvu bērnudārzā atvērta jauna grupa Ziņas

Ieguldot 11 350 eiro, Balvu bērnudārzā atvērta jauna grupa

Ceturtdiena, 9 janvārī, 2020

Ieguldot 11 353 eiro, Balvu pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis" izveidota "Ežuku" grupa, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule.

Grupa paredzēta bērniem no pusotra līdz trīs gadu vecumam, un pašlaik tajā uzņemti 14 bērni.

Balvu novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Inta Kaļva, sveicot un uzrunājot klātesošos grupas atklāšanas pasākumā, pastāstīja, ka no idejas līdz rezultātam pagāja pusgads, līdz visu sakārtoja, lai varētu izveidot grupiņu.

Jaunā grupiņa veidota, jo Balvos bija izveidojusies rinda uz bērnudārziem, kurā bija 20 bērni. Grupas aprīkošanai atbilstoši prasībām - mēbelēm, rotaļlietām, kancelejas precēm, higiēnas precēm, paklājiem, žalūzijām - tika paredzēti 6500 eiro, bet domes ārkārtas sēdē novembrī lemts piešķirt no Balvu novada pašvaldības 2019.gada budžetā apstiprinātajiem līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem 4853 eiro remontdarbu veikšanai.

Balvu pirmsskolas izglītības iestāde "Pīlādzītis" ir lielākā pirmsskolas izglītības iestāde Balvu novadā, to apmeklē 216 bērni, un tajā pašlaik darbojas 12 grupas.

Jau ziņots, ka remontdarbu "Pīlādzītī" jaunas grupas izveidei tika uzticēta vietējam uzņēmumam SIA "LKEK". Būvnieka piedāvājums sasniedza 5866 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju būvniecības uzņēmums "LKEK" reģistrēts Balvos, tā īpašnieks ir Edgars Plutovs. 2018.gadā komersanta apgrozījums bijis 17 514 eiro, bet peļņa 6607 eiro.

Kaļva aģentūrai LETA pastāstīja, ka sākotnēji, janvāra sākumā, plānots nokomplektēt 12 bērnu grupu, bet pavasarī tajā varētu būt jau 20 bērni.

Kaļva pauda gandarījumu, ka novadā pēdējā laikā ir atgriezušās sešas remigrantu ģimenes, un arī to bērniem nepieciešama vieta bērnudārzā. Pašvaldības īpašumā esošo ēku kapacitāte vēl esot pietiekama, un par jauna pašvaldības bērnudārza celtniecību netiek domāts.

Ziņots arī, ka jaunas grupas izveidei pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis" Balvos papildus atvēlēti 4853 eiro.

Pilsētā darbojas divi bērnudārzi - "Pīlādzītis" un "Sienāzītis".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 7 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē