Uzņēmumu reģistrs informēs par reģistru atvēršanu Ziņas

Uzņēmumu reģistrs informēs par reģistru atvēršanu

Pirmdiena, 6 janvārī, 2020

Šodien Uzņēmumu reģistra (UR) pārstāvji skaidros, kā turpmāk būs iespējams saņemt informāciju no UR 14 uzturētajiem reģistriem, aģentūru LETA informēja iestādes pārstāvji.

Preses konference notiks plkst.10 UR Klientu apkalpošanas zālē, 2.stāvā, Pērses ielā 2, Rīgā. Preses konferencē piedalīsies UR galvenā valsts notāre Guna Paidere. 

Nākamnedēļ, 7.janvārī, stāsies spēkā grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru", ar kuriem gaidāmas izmaiņas uzkrātās informācijas pieejamībā, publiskumā un caurredzamībā, tostarp par uzņēmumu amatpersonām, īpašniekiem, patiesajiem labuma guvējiem. Šonedēļ UR sācis reģistru publisko pieejamību testa režīmā.   

Turpmāk aktuālā informācija par juridiskajām personām, tostarp par patiesajiem labuma guvējiem būs pieejama tiešsaistē un bez maksas UR informācijas tīmekļvietnē. Līdz šim informācijas tīmekļvietnes klienti bija valsts pārvaldes iestādes, tagad vietne ir pārbūvēta atbilstoši pieejamībai ar atšķirīgiem autentifikācijas līmeņiem. 

Daļa informācijas būs brīvi pieejama bez autentifikācijas, daļa - brīvi pieejama, bet ar autentifikāciju, daļa - tikai pēc pamatota pieprasījuma.

UR uzsvēra, ka izziņas papīra un elektroniskā formātā, dokumentu kopijas ar apliecinājumu, datu atlase, reģistrēto saistību tīkls arī turpmāk būs maksas pakalpojums. Maksa informācijas saņemšanas klātienes pakalpojumiem saglabāsies, lai mazinātu pieprasījumu pēc papīra izziņām, veicinātu reģistru ierakstu tiešsaistē izmantošanu un stimulētu jaunu e-pakalpojumu veidošanos privātajā sektorā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē