Nākamnedēļ Latvijā sāksies Biznesa domnīcu cikls uzņēmējiem un biznesa atbalsta līderiem Ziņas

Nākamnedēļ Latvijā sāksies Biznesa domnīcu cikls uzņēmējiem un biznesa atbalsta līderiem

Trešdiena, 16 oktobrī, 2019

Latvijā nākamnedēļ sāksies Biznesa domnīcu cikls darba devējiem un uzņēmējdarbības atbalsta līderiem ar mērķi veicināt iesaisti un viedokļu apmaiņu par uzņēmējdarbības videi būtiskiem jautājumiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Darba devēju konfederācijā (LDDK).

Domnīcu ietvaros iecerēts izzināt uzņēmēju, pašvaldību līderu, biznesa atbalsta organizāciju un citu viedokļu līderu viedokļus par uzņēmējdarbības vidi, rosināt uzskatu apmaiņu par to, pārrunāt makroekonomikas tendenču ietekmi uz reģioniem, kā arī aktualizēt informāciju par finansējuma piesaistes iespējām, kas konkrētajā reģionā uzņēmējiem ir pieejama no Latvijas un no dažādiem Eiropas Savienības avotiem.

Pirmā Biznesa domnīca notiks 22.oktobrī Cēsīs. Taču šādas domnīcas notiks arī Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Mārupē, ciklam noslēdzoties 2020.gada pavasarī.

"Tiekoties ar uzņēmējiem reģionos, esam pārliecinājušies, cik daudz jaudīgu un ilgtspējīgu uzņēmumu tur darbojas, tāpēc Biznesa domnīcās gribam pastāstīt, kā darba devējiem, izmantojot dažādus atbalsta instrumentus, kļūt par ietekmīgu spēku sociālekonomisko interešu līdzsvarošanā, kā arī diskutēt par reģionā aktuālajiem attīstības un sadarbības izaicinājumiem," sacīja LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Tikmēr "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš norādīja, lai arī uzņēmējdarbības attīstīšanai pieejamais dažādu finanšu instrumentu klāsts Latvijā ir plašāks nekā jebkad, ir virkne pārvaramu faktoru, kas kavē uzņēmēju varēšanu šo finansējumu likt lietā.

Arī Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā ekonomists Mārtiņš Zemītis vērsa uzmanību, ka Eiropas fondu investīcijas ir iespēja attīstīt biznesa projektus ātrāk un jaudīgāk, panākot ekonomikas izrāvienu. Taču patlaban, pēc viņa teiktā, uzņēmēji un Latvijas tautsaimniecība kopumā riskē nonākt tā sauktajā "vidējo ienākumu slazdā". "Eiropas fondi, ja tie investēti gudri un tālredzīgi, var būt Latvijas modernizācijas motors," viņš pauda.

Paredzēts, ka pasākumā Meņģelsone stāstīs par uzņēmējiem aktuālajām likumdošanas iniciatīvām un iespējām darbaspēka pieejamības jautājumu risināšanai. Savukārt "Altum" valdes priekšsēdētājs analizēs paradoksus, kas ietekmē un nereti arī kavē plaši pieejamā finansējuma izmantošanu sekmīgai biznesa attīstīšanai, bet EK pārstāvniecības Latvijā ekonomists aktualizēs jautājumu, vai Eiropas nauda palīdz uzņēmējiem un Latvijai kopumā izrauties no vidēju ienākumu slazda.

Tāpat LDDK eksperts Jānis Hermanis pasākumā prezentēs ieskatu par globālās ekonomikas ietekmi uz konkrētā reģiona tautsaimniecību.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē