VECO BRUSU SKAISTUMS INTERJERĀ Aktuālie padomi

VECO BRUSU SKAISTUMS INTERJERĀ

Trešdiena, 16 oktobrī, 2019

Renovējot vecu ēku vai vēloties apdzīvot tās mansarda stāvu, vairumā gadījumu cilvēki vēlas izcelt skaistās un masīvās jumta konstrukcijas brusas. Diemžēl pārsvarā tās ir pelēkas un neizteiksmīgas, tādēļ nepieciešams tās atīrīt un padarīt vizuāli pievilcīgākas. To var paveikt dažādos veidos un ar dažādiem līdzekļiem. Kā to paveikt saviem spēkiem, vari izlasīt šajā rakstā.

Visvienkāršākais veids kā atīrīt vecas koka konstrukcijas, ir piezvanīt un sarunāt cilvēkus, kas atbrauks un to paveiks ar smilšu strūklas palīdzību. Otrs veids ir lētāks, taču darbietilpīgāks – noņemt pelēko koksnes slāni ar leņķa slīpmašīnai pievienotas drāšu birstes palīdzību.

Veco brusu skaistums interjerā

Virsmu attīrīšanu veicam ar leņķa slīpmašīnai pievienotu drāšu birsti(1.att), taču strādājot ar to jāievēro drošības pasākumi. Lietojam aizsargbrilles, cimdus, respiratoru kā arī ieteicams lai nebūtu vaļīgas vai karājošas auklas, kas strādājot var tikt ierautas drāšu birstē, tā apdraudot savu dzīvību.

Vietās kur nav iespējams piekļūt ar leņķa slīpmašīnai pievienoto drāšu birsti, varam lietot rokas drāšu birsti vai slīpmašīnai pievienot gumijas palikni(2.att) ar tai pievienojamiem smilšu diskiem(3.att). Tāpat ar šo disku ir iespējams panākt gludu un taisnu pamatni.

Virsmu attīrīšana

ATBRĪVOŠANĀS NO PUTEKĻIEM

Pēc virsmas apstrādes, telpā un uz konstrukcijām ir sakrājušies putekļi, lai varētu veikt tālāko pēcapstrādi no šiem putekļiem jāatbrīvojas. Šo darbu paveicam ar putekļu sūcēju, ja telpas ir plašas vai nevēlamais izmantot savu mājas apstākļiem paredzēto putekļu sūcēju, tad iespējams to noīrēt kādā no celtniecības tehnikas nomas punktiem. Telpu no putekļiem atbrīvojam pēc iespējas labāk, jo lakojot vai eļļojot brusas, putekļi pa telpu pārvietosies un pielips pie svaigi apstrādātās virsmas, tā veidojot to grubuļainu.

Atbrīvošanās no putekļiem
PĒCAPSTRĀDE

Lai koksni būtu vieglā kopt un lai tās ilgāk saglabātu savu izskatu, nepieciešamas to apstrādāt. Koksni iespējams eļļot vai lakot. Konkrētā gadījumā mūsu brusas atrodas vannas istabā, tādēļ lai tās labāk aizsargātu no mitruma, izvēlējāmies tās lakot. Ja vēlamies lai koksne būtu gaišāka, tad pirms lakošanas, iespējams to izbalināt, lietojot tam paredzētu balinātāju. Laku uz koksnes uzklājam no vienas līdz trim kārtām.

Strādājot ar lakām un sārmiem, nepieciešams lietot respiratoru un cimdus

Pēcapstrāde

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē