Notiks publiska apspriešana par Mežciema, Dreiliņu un Pļavnieku apkaimju adresācijas sakārtošanas projektu Ziņas

Notiks publiska apspriešana par Mežciema, Dreiliņu un Pļavnieku apkaimju adresācijas sakārtošanas projektu

Piektdiena, 21 oktobrī, 2016

Adresācijas sakārtošanas projekta ietvaros  līdz 9. novembrim norisinās publiskā apspriešana par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Mežciema, Dreiliņu un Pļavnieku apkaimē, kur publiskai apspriešanai nodotas 309 ēkas un 114 zemes vienības, kam plānots mainīt vai no jauna piešķirt individuālas unikālas adreses.

Publiskās apspriešanas laikā personām, kuru īpašumus skar adresācijas maiņa, ir iespējams izteikt argumentētu viedokli par konkrētas adreses maiņas iespējamību, aizpildot aptaujas anketu vai izsakoties publiskās apspriešanas sanāksmē. 

Detalizēta informācija par adresācijas sakārtošanas projektu, t.sk. publisko apspriešanu, ir pieejama Rīgas pilsētas būvvaldes mājas lapā – sadaļā „Adresācijas sakārtošanas projekts”. Šajā sadaļā ir pieejami arī „meklētāji”, kuros ir iespējams iepazīties ar konkrēto apkaimju, kurās norisinās publiskā apspriešana, adrešu meklētāju un kartēm.

„Adrešu meklētājā” katrs interesents var ievadīt sev interesējošo adresi par apkaimi, kurā norisinās publiskā apspriešana, un pārliecināties par to, vai konkrētā adrese tiks mainīta, un, ja tiks mainīta, kāda būs iespējamā jaunā adrese.

Savukārt „Kartogrāfiskajā materiālā” ir pieejamas konkrēto apkaimju ortofotokartes, kurās adresācijas objekti, kuriem tiks mainīta adrese, ir izcelti citā krāsā ar klāt pievienotu jauno iespējamo adresi. 

Personām, kurām ir ērtāk iepazīties ar informāciju par konkrēto apkaimju adresācijas sakārtošanu klātienē, jāvēršas Rīgas domes telpās Brīvības gatvē 266, Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros Kungu ielā 7/9 un Brīvības ielā 49/53, kā arī Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, kur pieejams Latvijas Vēstnesī 17.10.2016. publicēts Būvvaldes oficiāls lēmums (https://www.vestnesis.lv/op/2016/202.12 ) par adresēm, kuras ir paredzēts mainīt, kā arī aptaujas anketas viedokļa paušanai.

Aptaujas anketas iespējams aizpildīt elektroniski – portāla www.riga.lv sadaļas „E-pakalpojumi” apakšsadaļā „Sabiedrības līdzdalība”, savukārt rakstveidā aizpildāmas aptaujas anketas pieejamas Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4, Rīgas domes telpās Brīvības gatvē 266 un Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā Kungu ielā 7/9 un Brīvības ielā 49/53.

Tikšanās ar Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem klātienē paredzēta š.g. 3. novembrī plkst. 18:00 Rīgas Austrumu izpilddirekcijas 1.stāva zālē Daugavpils ielā 31.  Pēc publiskās apspriešanas tiks apkopoti saņemto aptauju rezultāti, un pieņemts Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums par adresācijas maiņu šajās apkaimēs. Lēmums oficiāli stāsies spēkā pēc publikācijas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Šobrīd adrešu piešķiršanu pēc vienota principa visā valsts teritorijā nosaka Ministru kabineta 03.11.2009. noteikumi Nr. 1269 „Adresācijas sistēmas noteikumi”. Šajos noteikumos ir noteikti adresācijas piešķiršanas pamatprincipi: administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties, katram adresācijas objektam ir jābūt vienai individuālai adresi, un ēkām, kā arī apbūvei paredzētām zemes vienībām numuru piešķir saistībā ar tuvāko ielu, no kuras ir iespējama piebraukšana.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē