PIEKARAMO GRIESTU MONTĀŽA PAŠA SPĒKIEM Ziņas

PIEKARAMO GRIESTU MONTĀŽA PAŠA SPĒKIEM

Otrdiena, 8 oktobrī, 2019

Piekaramo griestu montāža ir viena no visvieglāk uzstādāmajām griestu konstrukcijām, taču cilvēkam kurš ko tādu paveiks pirmo reizi savā dzīvē, tā var sagādāt pietiekami daudz problēmu, nezināšanas dēļ. Kā jau katrā darbā, arī šeit ir savi knifi, lai uzzinātu kādi tie ir,  tev jāizlasa šis raksts.

PIEKARAMO GRIESTU MONTĀŽA
1.SOLIS

Piekaramo griestu montāža sākas ar telpas griestu līmeņa noteikšanu. Līmeni iespējams noteikt daudz veidos, bet strādājot iekštelpās to visvienkāršāt ir paveikt lietojot lāzera līmeņrādi. Uzstādam lāzera līmeņrādi telpas vidū un veicam atzīmes(1.att) visos četros telpas stūros. No šīm veiktajām atzīmēm, nosakam nepieciešamo griestu augstumu, nomēram un atzīmējam griestu agšdaļā(2.att).

2.SOLIS

Kad atzīmes veiktas, tad nepieciešams augšējās atzīmes savienot ar taisnu līniju, to visvienkāršāk ir paveikt ar strīpsiti, uzsitot strīpu uz sienas(3.att) un savienojot līnijas. Šādi uzsitam līnijas visā telpas perimetrā.
Derīgi zināt – Strīpsitī atrodas aukla un krāsains pulveris, izvelkot auklu no strīpsiša korpusa, auklai ir pielipis pulveris(4.att), pieliekot auklu pie punkta A un B, auklu nostiepjam un to vidū atvelkam no sienas. Auklai atsitoties pret sienu, tiek uzsista taisna un precīza līnija.

3.SOLIS

Kad līnijas uzsistas, virs tām pieskrūvējam iekaramo griestu L veida perimetru(5.att). Perimetru montējam ar skrūvēm vai dībeļiem, mūsu gadījumā sienas ir veidotas no metāla karkasa, kas apšūts ar ģipškartona loksnēm, tādēļ perimetru skrūvējam(6.att) ar metāla skrūvēm, pie metāla sienas karkasa.

Lai perimetra līstes stūru savienojums izskatītos labāk, to piezāģējam stūrī 45 grādu lenķī(7.att). Perimetru piegiežam izmantojot metāla šķēres vai leņķa slīpmašīnu.

 

4.SOLIS

Kad perimetra līstes montētas, laiks ķerties pie nesošo līstu montāžas. Šīs līstes ir 3.50 metrus garas, taču tās galos ir speciāli savienojumi(8.att), tādēļ tās pēc vajadzības iespējams savienojot pagarināt. Nesošo līstu montāža ir viens no visvarīgākajiem soļiem, jo nepieciešams aprēķināt  griestu laukumu, lai plāksnītes būtu vienāda izmēra abās pretējās sienas pusēs.

Noderīgi zināt – nepieciešams precīzi nomērīt un aprēķināt, gan līstu garumu, pirms tās galos piegriežam, gan to novietojumu no sienas.

Atbalsta līstes liekam ar 120 cm distanci(9.att) vienu no otras un tās pie griestiem piestiprinām ar metāla drāts palīdzību vai speciāliem stieples stiprinājumiem (10.att), kuru augstumu ir vienkārši regulēt.

6.SOLIS

Kad griestu karkass ir izveidots, laiks salikt mikrošķiedras plāksnes. Pirmās plāksnes piezāģējam un saliekam sānu malās(11.att).

Plāksnes piezāģējam ar rokas zāģi(12.att), bet tās iespējams arī piegriezt ar papīra nazi(13.att).

Kad savietotas sānu plāksnes, montējam arī vidū esošās plāksnes(14.att), līdz ar to griestu montāža ir pabeigta un varam priecāties par gatavo rezultātu(15.att).

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 2 mēneši 28 dienu portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē