Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks politiķu un uzņēmēju forums par Latvijas ekonomikas attīstību Ziņas

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks politiķu un uzņēmēju forums par Latvijas ekonomikas attīstību

Piektdiena, 27 septembrī, 2019

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šodien notiks Krišjāņa Valdemāra pirmais forums, kurā politiķi, deputāti un uzņēmēji diskutēs par Latvijas eksporta attīstību, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

LTRK informēja, ka Krišjāņa Valdemāra forumi turpmāk tiks rīkoti regulāri ar mērķi meklēt veidus, kā veicināt ekonomikas izaugsmi un spēju Latvijai pelnīt vairāk, uzlabojot uzņēmējdarbības vidi, mazinot birokrātiskos šķēršļus, veicinot eksportu un piesaistot iekšējās un ārējās investīcijas. Katrā nākamajā forumā plānots pārrunāt citas jomas.

"Esam izveidojuši jaunu formātu, kur ar politiķiem, deputātiem un augstāko ierēdniecību turpmāk runāsim par Latvijas izaugsmi. Pirmajā forumā nolemts diskutēt par to, kā samazināt "pudeļu kaklus" specifiski eksporta veicināšanai," teica Rostovskis, piebilstot, ka šāds modelis bija nepieciešams, jo pārāk daudz tiek runāts par to, kā pārdalīt esošos līdzekļus, bet nenotiek diskusijas par to, kā nopelnīt vairāk.

Pasākumā dalību apstiprinājuši vairāki ministri, ministriju parlamentārie sekretāri, Saeimas atbildīgo komisiju vadītāji, vairāku ministriju valsts sekretāri un iestāžu vadītāji. Kopīgā diskusijā ar LTRK padomes locekļiem tiks meklēti un piedāvāti risinājumi tautsaimniecības attīstībai.   

Forumu ar uzrunām atklās LTRK prezidents Aigars Rostovskis un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Ekonomists Mārtiņš Āboliņš forumā sniegs ieskatu par ekonomikas izaicinājumiem Latvijā un pasaulē, savukārt Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents un LTRK padomes loceklis Normunds Bergs stāstīs par dažādu nozaru attīstību un problēmām.

Tāpat forumā uzstāsies Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas padomes priekšsēdētājs un LTRK padomes loceklis Vilnis Rantiņš, Augstākās izglītības eksporta apvienības valdes loceklis Imants Bergs, kā arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa. 

Pēc prezentācijām plānota diskusija ar politiķiem "Kā veicināt Latvijas eksportspēju", kurā kopīgā diskusijā ar LTRK padomes locekļiem tiks meklēti un piedāvāti risinājumi tautsaimniecības attīstībai.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē