SIENAS SAGATAVOŠANA TAPEŠU LĪMĒŠANAI Aktuālie padomi

SIENAS SAGATAVOŠANA TAPEŠU LĪMĒŠANAI

Pirmdiena, 23 septembrī, 2019

Nereti uzlīmējot tapetes uz sienas, kļūst redzami defekti, kurus vajadzēja novērst pirms sākām līmēt  tapetes. Lai rezultātā izceltos tapetes, nevis tās izceltu sienas reljefu, pirms darba uzsākšanas iesakām sienas labi sagatavot. Kā pirms tapešu līmēšanas sagatavot sienas, varat izlasīt šajā rakstā.

Kad vecās tapetes ir noņemtas, pienācis laiks sagatavot sienas jauno tapešu uzklāšanai. Ja sienai ir uz āru izvirzīti nelīdzenumi, tos nokaļam un uz iekšu esošās iedobes vai gropes iztīrām no putekļiem. Lai uzlabotu špakteļmasas un tapešu līmes saķeri, sienas nogruntējam ar grunti, izmantojot otu vai rullīti (1.att,2.att).

Kad sienas ir nogruntētas un nožuvušas, laiks tās piešpaktelēt. Ir nopērkamas gatavās špakteļmasas, tās ir šķidrā veidā un jau gatavas lietošanai, bet ir arī sausie maisījumi, kurus pašiem nākas sajaukt ar ūdeni. Tie ir lētāki un izdevīgāki lielāku laukumu noklāšanai (3.att,4.att). Lielākām plaisām un caurumiem lietojam špakteļmasu uz ģipša bāzes, bet nobeigumam un vidēju nelīdzenumu izvilkšanai – smalkgraudaino špakteļmasu. Špakteļmasu uzklāj uz sienas ar špakteles lāpstiņas palīdzību (5.att,6.att) un to izlīdzina.

 

Kad špakteles masa ir nožuvusi, to noslēpjam ar slīpēšanas klucīša palīdzību(7.att). Pēc špakteles pieslīpēšanas špaktelētās vietas vēlreiz nogruntējam. Ja nav pieejama grunts, tad pirms tapešu līmēšanas špaktelētu sienu var nogruntēt ar tapešu līmi (8.att), kas atšķaidīta ar 25% ūdens. Gruntēšana nepieciešama, lai līmējot tapetes, siena neuzsūktu tapešu līmi. Tā rezultātā tapete pārāk ātri izžūst un nespēj labi pielipt pie sienas. Derīgi zināt – nelīdzenām sienām ieteicams izvēlēties tapetes ar dažādu nokrāsu un reljefu.

 

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 1 diena portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē