Šomēnes plāno pabeigt iekavēto Talsu Galvenās bibliotēkas ēkas daļas pārbūvi Aktuālie padomi

Šomēnes plāno pabeigt iekavēto Talsu Galvenās bibliotēkas ēkas daļas pārbūvi

Pirmdiena, 9 septembrī, 2019

Šomēnes plānots pabeigt iekavēto Talsu Galvenās bibliotēkas ēkas daļas pārbūvi, aģentūru LETA informēja Talsu novada domes projektu vadītāja Inga Grietēna.

Ēkas daļas pārbūve Talsu Galvenās bibliotēkas vajadzībām ir sākta 2018.gada augustā. Saskaņā ar 2017.gada 10.maijā noslēgto būvdarbu līgumu starp Talsu novada pašvaldību un pilnsabiedrību "Talsu statiskais spriegums", būvdarbiem jau bija jābūt pabeigtiem līdz šī gada 12.maijam, bet tā kā bija jāveic izmaiņas būvprojekta būvkonstrukciju sadaļā un būvprojekta izmaiņu ekspertīzes, tad būvdarbu termiņš tika pagarināts, stāstīja Grietēna.

Būvprojekta izmaiņu ekspertīžu veikšana ir ietekmējusi būvkonstrukciju pasūtīšanas, izgatavošanas un uzstādīšanas laiku. Darbu aizkavēšanos ir radījuši arī materiālu piegādātāji, kas tirgus apstākļu dēļ ne vienmēr saistības spējuši izpildīt laikā, un arī nepiemērotie laikapstākļi, kas brīžiem ir traucējuši veikt attiecīgos būvdarbus, pašvaldībai situāciju skaidrojuši būvnieki. 

Galvenie darbi, kas vēl veicami, ir saistīti ar jumta konstrukcijas un seguma izbūves pabeigšanu, fasādes apdari, iekšējo un ārējo tīklu, sistēmu un apgaismojuma ierīkošanu, mēbeļu uzstādīšanu un ēkas apkārtnes labiekārtošanu. 

Grietēna teica, ka, neskatoties uz sarežģījumiem projekta īstenošanas gaitā, visi projektā iesaistītie darbu veicēji un Talsu novada pašvaldība pašlaik mobilizē spēkus, lai projektu varētu pabeigt līdz 29.septembrim.

Projekta mērķis esot oglekļa dioksīda emisiju samazināšana, veicot esošas ēkas pārbūvi par zema enerģijas patēriņa ēku. Pēc projekta īstenošanas katru gadu Talsu Galvenās bibliotēkas ēka samazinās CO2 izmešus par 103 356 kilogramiem gadā.

Projekta kopējās izmaksas ir 3 miljoni eiro, no kurām Emisijas kvotu izsoles instrumenta finansējums ir 1 439 369,55 eiro. Talsu novada pašvaldība 2016.gada 29.septembrī ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un SIA "Vides investīciju fonds" noslēdza līgumu par šī projekta īstenošanu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Talsu statiskais spriegums" apgrozījums pagājušajā gadā bija 499 888 eiro, bet 2017.gadā - 156 746 eiro. Pagājušajā gadā uzņēmums strādājis ar 44 460 eiro peļņu, bet vēl gadu iepriekš ar 930 eiro zaudējumiem.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 2 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē