Jēkabpilī izvērtē iedzīvotāju idejas par jaunu atpūtas vietu izveidi Ziņas

Jēkabpilī izvērtē iedzīvotāju idejas par jaunu atpūtas vietu izveidi

Trešdiena, 31 jūlijā, 2019

Jēkabpils iedzīvotāji aicināti balsot par labāko ideju pilsētas labiekārtošanai, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Līdz jūlija vidum iedzīvotāji varēja iesūtīt idejas pilsētas publiskās teritorijas labiekārtošanai. Žūrija, izvērtējot 29 konkursam pieteiktos projektus, izvirzījusi trīs piemērotākās idejas iedzīvotāju balsošanai.

Viena no iecerēm paredz kalna drošības uzlabošanu Mežaparkā. Projektā iecerēts izbūvēt drošu laukumu kalna augšpusē un pakāpienus uzkāpšanai kalniņā, uzlabojot un padarot drošāku brīvā laika pavadīšanu uz kalna kā bērniem, tā vecākiem. Otrajā projektā ietverta atpūtas iespēju pilnveidošana, izveidojot lapenes, grila un telts vietas pilsētas teritorijā. Savukārt trešā iecere ir par āra tenisa galdu uzstādīšana pilsētā, sniedzot jaunas un sportiskas laika pavadīšanas iespējas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Balsot par labāko ideju var pašvaldības mājaslapā un kontos sociālajos tīklos. Balsojumu par vienu no trim objektiem var atstāt arī vienas pieturas aģentūrā.

Jau vēstīts, ka labākā iecere tiks īstenota, ieguldot pašvaldības līdzekļus 10 000 eiro apmērā.

Konkursa mērķis ir aicināt iedzīvotājus līdzdarboties un iesniegt idejas jaunam priekšlikumam pilsētas publiskās teritorijas labiekārtošanai vai uzlabošanai. Konkursa laikā varēja pieteikt objektus, kuru būvniecība varētu tikt īstenota Jēkabpils administratīvajā teritorijā, kuri ir saistīti ar pilsētas publiskās teritorijas labiekārtojuma uzlabošanu unsniedz labumu pēc iespējas plašākai sabiedrībai.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē