Pārdaugavā atklās piecus miljonus eiro vērto jauno ugunsdzēsēju depo Ziņas

Pārdaugavā atklās piecus miljonus eiro vērto jauno ugunsdzēsēju depo

Ceturtdiena, 13 jūnijā, 2019

Rīgā, Pārdaugavā šodien plkst.13 svinīgi tiks atklāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo, kura būvēšanas izmaksas bija 5 107 852 eiro, aģentūru LETA informēja VUGD.

Jaunpils ielas depo un administratīvo telpu būvniecība sākās 2016.gada decembrī, un jau patlaban glābēji dodas izsaukumos no jaunas, dienesta vajadzībām piemērotās ēkas.

Depo telpās ir dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni ugunsdzēsības automobiļiem un speciālo automobiļu apkopes zona, kā arī 30 metrus augsts tornis šļūteņu žāvēšanai.

Ēkā ir piemērota ne tikai ugunsdzēsējiem glābējiem, bet arī VUGD Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) darbam.

RRP uz jauno mājvietu ir pārcēlusies no ēkas Maskavas ielā 3. Tas nozīmē, ka turpmāk Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, tai skaitā, Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas inspektori apmeklētājus pieņems Jaunpils ielā 13.

Jaunpils ielas depo ir pirmais šajā gadsimtā uzbūvētais ugunsdzēsēju depo Rīgā un septītais jaunuzceltais depo Latvijā. Aizvadītajos gados jauno depo uzbūvēti Cēsīs, Valkā, Skrundā, Ērgļos, Apē un Smiltenē.

Celtniecības darbu pasūtītājs bija Nodrošinājuma valsts aģentūra, bet to izpildītājs 9 uzņēmums "Skonto būve".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē