Nokrāso sienas kā profesionālis: noderīgi padomi Aktuālie padomi

Nokrāso sienas kā profesionālis: noderīgi padomi

Otrdiena, 28 maijā, 2019

1.Veic krāsošanas darbus sausā laikā

Mitrums paildzinās žūšanas laiku, tāpēc izvairies no krāsošanas darbiem lietainās dienās. Ja tev tomēr ir nepieciešams krāsot, kad ārā ir mitrs laiks, izmanto to kā iespēju labot krāsojuma kļūdas, pirms krāsa ir izžuvusi. Taču nepārcenties, jo tas būs labi redzams, kad krāsa būs izžuvusi.

2.Kārtīgi aplūko apkārtni un sagatavojies

Visas ieplaisājušās vai nolobījušās virsmas nepieciešams noslīpēt, pirms tās krāsot. Ja tas netiks darīts, tu zaudēsi savu laiku un naudu, jo gala rezultāts būs nekvalitatīvs. Taukainas vai eļļainas virsmas nepieciešams nomazgāt ar ziepjūdeni un tad noskalot ar tīru ūdeni. Visos citos gadījumos pietiks ar ātru virsmas noslaucīšanu ar mitru lupatiņu, lai iegūtu tīru virsmu, kuru krāsot.

3.Iegādājies labas kvalitātes otas un citus vajadzīgos materiālus

Ja tu izvēlies labu krāsu, netaupi arī uz citiem piederumiem. Labas otas un ruļļi palīdzēs iegūt lielisku krāsas klājumu, lai tu nebūtu izniekojis savu laiku un krāsu, vairākas reizes pārkrāsojot virsmu.

4.Nosedz visu to, ko tu nevēlies nokrāsot

Tu nekad nenožēlosi laiku, ko būsi pavadījis, noklājot grīdas, mēbeles un iekārtas, pirms tu uzsāc krāsošanas darbus, jo tu taču nevēlies nevajadzīgus krāsas traipus uz sava dīvāna, vai ne?

5.Noņem gaismas slēdžu rāmīšus

Noņem gaismas slēdžu rāmīšus un rozetes. Ja tu esi nepacietīgs, šo soli vari arī izlaist, taču tas aizņems tikai 5 minūtes tava laika, un palīdzēs tev nokrāsot sienas daudz kvalitatīvāk.

6.Izmanto grunti

Krāsas un grunts kombinācija var būt pietiekama, ja tev ir pieejama gluda un tīra virsma, bet, ja sienai ir bijuši kādi negludumi vai arī ir pagājuši vairāk nekā 8 gadi kopš iepriekšējās krāsošanas reizes, izvēlies atsevišķu grunti.

7.Ielej visu nepieciešamo krāsu vienā traukā

Lūdz palīdzību pārdevējam noteikt, cik daudz krāsas tev būs nepieciešams, lai tu varētu iegādāties precīzu daudzumu vienā reizē. Tad, tā vietā, lai izmantotu bundžu pēc bundžas, ielej visas bundžas vienā traukā un to labi samaisi. Tas palīdzēs krāsu uzturēt vienmērīgu.

8.Izmanto rulli

Mūsdienu kvalitatīvās krāsas klājas ļoti viegli, un tu jau esi izvēlējies labu rulli (vai ne?), tāpēc nav nepieciešams pielietot lielu spēku. Izvēlies tik garu ruļļa kātu, lai tev būtu ērti krāsot, nestiepjoties pirkstgalos un nevajadzētu noliekties.

9.Krāso, virzoties no augšas uz leju

Pēc tam, kad tu būsi nokrāsojis malas pie griestiem ar otu, izmanto rulli, lai uzklātu krāsu no griestiem uz leju. Tiklīdz nokrāsotā vieta būs nožuvusi, labāk to likt mierā un nelabot kļūdas, tāpēc centies tās izlabot uzreiz krāsošanas procesā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 6 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē