PADOMI: Kā padarīt krāsošanu efektīvāku Aktuālie padomi

PADOMI: Kā padarīt krāsošanu efektīvāku

Otrdiena, 19 septembrī, 2017

Izmanto savas krāsas bundžas saturu pilnvērtīgi, lasot mūsu rokasgrāmatu par atbilstošiem triepieniem un rullīšiem. No sienu līdz šauru logu rāmju krāsošanai – izmantojot pareizās metodes, varēsi iegūt profesionālāka izskata rezultātu, kā arī padarīt krāsošanu efektīvāku.

Viss slēpjas detaļās

Kad esi aplīmējis zonas, kuras nevēlies krāsot, izvēlies nelielu savienojumu otu, lai nokrāsotu vietas, kur nevar piekļūt ar rullīti, piemēram, logu rāmjus un stūrus.

Neiegremdē otu dziļāk par 3-5 cm krāsas traukā, lai samazinātu pilēšanas iespējamību. Piesit otu pie krāsas trauka sāniem (neskrāpē), lai notecinātu lieko krāsu, un uz otas vienmēr būtu piemērots krāsas daudzums.

Savienojumu otas smalkie sari nodrošina asas, nemainīgas taisnas līnijas un novērš krāsas izsūkšanos cauri līmlentei. Veic garus, rūpīgus triepienus ar bagātīgu krāsas klājumu, vienmērīgi izlīdzinot krāsu uz virsmas.

Šo pašu metodi iespējams lietot, krāsojot līstes, ap caurulēm vai elektriskajiem savienojumiem.

Pareiza rullēšana

Rullītis samazina krāsošanas laiku un padara krāsošanu efektīvāku, vienmērīgi uzklājot krāsu.

Rullītis ir ļoti svarīgs jebkurai plakanai virsmai. Tas samazina krāsošanas laiku un padara to efektīvāku, jo krāsa tiek uzklāta vienmērīgi.

Apsmidzinot rullīti ar nelielu ūdens pārklājumu, var samazināt pūkošanos un palielināt krāsas absorbciju. Kad esi uzpildījis trešdaļu no rullīša paplātes, iegremdē rullīti krāsā un iegūsti vienmērīgu pārklājumu ar dažām ātrām kustībām uz paplātes reljefotās daļas.

Ar rullīti veiktie triepieni nedaudz atšķiras atkarībā no virsmas. Ja krāso sienu vai durvis, atceries par gravitāciju: triepieni uz augšu novērs pilēšanu, un klājiens ir vēl vienmērīgāks. Uz grīdām vislabāk strādāt no aizmugures uz priekšu pāri virsmai. Lietojot pārdomātu sistēmu, var iegūt vienmērīgu pārklājumu. Labi zināms likums ir krāsot ar platām ‘W’ formām, lai novērstu pārklāšanos.

Rullīši ir piemēroti lielām platībām. Asiem stūriem vai malām labāk izmantot savienojumu vai sīko otu.

Triepieni nelīdzenām virsmām

Nelīdzenām virsmām vislabāk izmantot sintētisku saru otu, jo tā nodrošina vienmērīgākus triepienus un pārklāj virsmas reljefu.

No ķieģeļiem līdz koka galdiem – uz dažām virsmām rullīti nav iespējams izmantot. Tām vislabāk izmantot sintētisko saru otu, jo tā sniedz vienmērīgus triepienus un pārklāj sarežģītās virsmu kontūras. Šķīdinātāja bāzes krāsai izmanto dabīgu saru otu. Ja krāso raupjas, nekrāsotas virsmas, pirms krāsošanas uzklāj gruntskrāsas slāni.

Iemērc otu līdz trešdaļai no sariem, lai bagātīgi uzklātu krāsu, un veic plašus triepienus ar kustību uz augšu pa vertikālām virsmām. Uzgaidi, līdz pirmais slānis ir nožuvis, pirms uzklāt nākamo. Ja maini krāsu starp atšķirīgiem toņiem, piemēram, no tumši zilas uz krēmkrāsu, iespējams, būs jāuzklāj vairāki gruntskrāsas slāņi.

Padomi vieglākai tīrīšanai pēc krāsošanas

Kad esi pabeidzis krāsošanas darbu, vismazāk vēlies tērēt laiku tīrīšanai. Lai taupītu laiku, notīri iespējami daudz krāsas no otas pret krāsas bundžas malu

Lai notīrītu rullīti, pirms mazgāšanas noskrāpē iespējami daudz krāsas ar rullīša skrāpi. Pētījumi apliecina, ka tas ne vien uz pusi samazina rullīša mazgāšanai nepieciešamo ūdens daudzumu, bet arī tīrīšanas laiku.

Radoša atlikušās krāsas izlietošana

Koka krēslu krāsošana ir lielisks veids, kā izmantot atlikušo krāsu un pieskaņoties sienas krāsām.

Kad sienas ir nokrāsotas, iespējams, bundžā vēl ir atlikusi krāsa. Tā nav jāizmet atkritumos. No puķpodiem līdz koka krēsliem – neliels krāsas klājums uz mēbelēm un istabas piederumiem pieskaņojas sienām izvēlētajām krāsām.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas