11 noderīgi darba rīki tavam dārzam Aktuālie padomi

11 noderīgi darba rīki tavam dārzam

Sestdiena, 25 maijā, 2019

Dārza kopšana būs daudz vienkāršāka, produktīvāka un arī aizraujošāka, ja tev pa rokai būs īstie darba rīki. Šie ir 11 darba rīki, kuriem jābūt ikvienam, kam pieder savs dārzs.

Nezāļu izvilcējs

Nezāļu izvilcējs ne tikai palīdzēs tev efektīvi tikt galā ar nezālēm, kas saaugušas tavā dārzā, bet arī citos uzdevumos. Šis ir plaši pielietojams rīks – ar to var apgriezt kātus, dzinumus, saknes un zarus.

Lāpsta

Lapsta rakšanai ir absolūti nepieciešama, ja tu vēlies stādīt jebko, kas ir lielāks par tavas plaukstas lielumu. Tāpat lāpsta noderēs augsnes apstrādei un zālāja malu veidošanai.

Zāliena apmaļu lāpsta

Šī lāpsta būs noderīga ne tikai tās tiešā uzdevuma veikšanai – tā palīdzēs arī sagriezt kūdru, saknes vai arī notīrīt zemi vai citus netīrumus no plakanām virsmām, piemēram, no celiņa. To var izmantot arī stādīšanai.

Zaru grieznes

Ja tev ir jāgriež zari, kas diametrā ir aptuveni pirksta lielumā vai lielāki, izmanto zaru grieznes.

Dārza grieznes

Dārza grieznes būs parocīgs instruments mazākiem, smalkākiem griešanas darbiem, piemēram, apgriežot ziedus vai mazu krūmu zarus.

Zaru zāģis

Zaru zāģis ir praktiska izvēle dažādiem koksnes griešanas darbiem.

Dārza grābeklis

Dārza grābeklis ir neatņemama sastāvdaļa pavasara dārza darbos, sagatavojot zemi stādīšanai. Tas noder arī zāliena grābšanai.

Lapu grābeklis

Lai arī tā galvenais uzdevums ir grābt lapas, tas noder arī citu dārzā radušos atkritumu sagrābšanai.

Šļūtene

Nav nekā parocīgāka augu laisītšanai par šļūteni. Šļūtenes tiek ražotas no dažādiem materiāliem, tās ir dažāda garuma un pat dažādās krāsās. Īpaši labas ir šļūtenes ar smidzinātāju, kas sniedz vairāk izvēles variantu, kā tieši laistīt augus.

Dakša

Dārza dakša, kas paredzēta rakšanai, ir noderīga arī augsnes ventilēšanai, ravēšanai un kompostēšanai.

Ķerra

Nekas nav labāks par ķerru – tā krietni vien atvieglos tavus dārza darbus. Tajā var pārvadāt augsni, kompostu, malku un vēl un vēl… Tāpat to var izmantot, lai pārvietotu dārza rīkus, vai arī stādus.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē