Katlakalnā sāk labiekārtot atpūtas vietu pie Daugavas Ziņas

Katlakalnā sāk labiekārtot atpūtas vietu pie Daugavas

Pirmdiena, 20 maijā, 2019

Ķekavas novada pašvaldība sākusi labiekārtot atpūtas vietu pie Daugavas, Katlakalna ciemā, Ziedonī. Atpūtas vieta tiek veidota un labiekārtota atbilstoši universālā dizaina prasībām, tādēļ to ērti varēs izmantot gan bērni un ģimenes, gan seniori un personas ar īpašām vajadzībām.

Kā liecina pašvaldības publicētā informācija, labiekārtošanas darbu rezultātā tiks izveidots gājēju celiņš, smilšu pludmales zona, uzstādīts rotaļu elements, velosipēdu statīvs un lapene, novietota bio tualete un ģērbtuve, tāpat teritorija tiks aprīkota ar apgaismojumu, soliņiem, atkritumu urnām u.c. Ķekavas novada pašvaldība veiks arī niedru pļaušanu un ūdens paraugu analīzi.

Projekta “Atpūtas vietas pie Daugavas Katlakalna ciemā labiekārtošana un vides pieejamības nodrošināšana” mērķis ir uzlabot publisko ūdeņu kvalitāti un ekoloģisko stāvokli; nodrošināt publisko ūdeņu vides pieejamību Ķekavas novadā, labiekārtojot atpūtas vietu pie Daugavas Katlakalna ciemā; uzlabot dzīves vides kvalitāti novada iedzīvotājiem un viesiem.

Atpūtas vietas izveidi plānots pabeigt līdz 31.maijam. Būvdarbus veic SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs”, savukārt būvuzraudzību nodrošina SIA “BŪVREM”. Projektu 39 434 eiro apmērā līdzfinansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē