Aprīļa beigās notiks lekcija par koka būvizstrādājumiem Ziņas

Aprīļa beigās notiks lekcija par koka būvizstrādājumiem

Otrdiena, 23 aprīlī, 2019

Šā gada 29.aprīlī Koka arhitektūras centrs "Kalnciema kvartāls" rīkos lekciju par daudzveidīgajiem koka būvizstrādājumiem un to piemērošanu ēku atjaunošanas procesā, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Koka ēku būvniecībai un atjaunošanai iespējams izmantot dažādus risinājumus, konstruktīvos variantus un materiālu apvienojumus, norādīja pasākuma rīkotāji. Tāpat var izmantot gan zāģmateriālu jeb tradicionālos kokmateriālus, gan koka būvizstrādājumus jeb līmēto koku, kopnes un līmētās sijas ("I-beam").

Lekcijā tiks runāts par to, kādi parametri ir jāņem vērā, izvēloties koka būvizstrādājumus, un ko nozīmē C24, GL28, CLT, LVL, I-beam, FSC un PEFC, kādos gadījumos koka būvizstrādājumiem nepieciešams CE-marķējums un Ekspluatācijas īpašību deklarācija, kā arī tiks sniegta īsa informācija par jauno materiālu izmantošanas iespējām un daži piemēri no Latvijas un ārzemēm.

Lekciju vadīs arhitektūras maģistre Antra Viļuma, kas saistīta ar koka arhitektūru kopš 2012.gada un strādā Rīgas Tehniskajā universitātē pie pētījuma "Koka būvizstrādājumi laikmetīgajā Latvijas arhitektūrā". Viļuma pārstāv Arhitektūras fakultāti ikgadējo "Koka dienu" organizatoru komandā, tāpat koordinē seminārus par koka tēmu Latvijas Arhitektu savienībā, publicē rakstus žurnālos "Latvijas Arhitektūrā" un "Būvinženieris" un ir vairāku zinātnisko rakstu autore.

Kopumā no maija līdz jūnijam Kalnciema kvartālā norisināsies sešas informatīvi izglītojošas lekcijas trešajā ciklā "Lekcijas par Koka arhitektūras kultūras mantojuma saglabājamību un renovāciju".

Lekcijas ieejas maksa ir 12 eiro. Lekcija notiks 29.aprīlī plkst.19, vīnu veikala zālē, Kalnciema iela 35, Rīga.

Lekciju organizē nodibinājums "Koka Arhitektūras fonds", pasākums notiek ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē